Lybra vs. S40 vs. 9-3

23 Sty 2011, 18:45

Witam

Jak w temacie, co z tych aut polecacie w cenie do 13 tyś. złotych?
zieli77
Nowicjusz

Miejscowość: W-wa

23 Sty 2011, 18:53

Ja polecam Lybre lub Saaba. Lybra bardzo fajne auto i przez wielu niedoceniane. Dobre materiały, fajny wygląd i mało awaryjne.
Saab auta do których wiele osób się przekonuje. Wiele elementów z Opla. Zrobiony na płycie podłogowej Vectry. Bardzo fajne wersje AERO.
Volvo, ma kiepskie opinie. Wiele elementów z Focusa czyli auto sporo mniejsze niż Saab. Pamietam jak kiedyś jeździłem Focusem i wsiadłem do V40. Miejsca mniej niż w Fordzie. Ja tego auta zdecydowanie nie polecam.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

23 Sty 2011, 19:04

Rozumiem, a gdyby do porównania dorzucić s70?
zieli77
Nowicjusz

23 Sty 2011, 19:06

To jak dla mnie nadal wygrywa Saab i Lybra. Fajne kanciaste prawdziwe Volvo jeszcze ale już trochę przestarzałe w porównaniu do konkurentów.
fiko7
Stały forumowicz

23 Sty 2011, 19:25

Powiem że zaciekawiła mnie ta Lybra mógłby ktoś jakąś opinie o niej dodać?Sorry że się tak dołączam ale nie chcę zakładać nowego tematu :razz:
Mareve
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: gw

23 Sty 2011, 19:30

Jasne:)

Przyznaję, że i ja nastawiam się do Lybry właśnie, ale czekam na opinie o każdym aucie.
zieli77
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pasy bezpieczeństwa bez tajemnic
    Choć pasy bezpieczeństwa mogłyby się wydawać prostym urządzeniem, w swojej współczesnej formie są skomplikowanym elementem konstrukcyjnym. Nieustanne prace rozwojowe i duże nakłady finansowe producentów, takich ...

23 Sty 2011, 21:22

O Lybrze już pisaliśmy,należy do tego grona aut,które są niedoceniane nie wiedzieć czemu :!: Ja wybrałbym Lybrę,nie mam sentymentu do VOLVO.Lybra to solidne auto.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

23 Sty 2011, 21:28

Tutaj jest parę opinii ale bez rewelacji :?: [link do autocentrum.pl wygasł]
Mareve
Początkujący
Awatar użytkownika

23 Sty 2011, 21:34

Mareve a pokaż mi współczesne auto rewelacyjne.Rewelacyjne auta, to były dawniej :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

23 Sty 2011, 21:37

Znaczy chodzi mi o to że jak na takie auto to opinie słabe :razz:
Mareve
Początkujący
Awatar użytkownika

23 Sty 2011, 21:39

Na takie czyli na jakie?
fiko7
Stały forumowicz

23 Sty 2011, 21:43

Średnia ocena użytkowników jest znacznie powyżej średniej dla tego segmentu.
Poza tym autocentrum to dla mnie tak samo wiarygodne źródło wiedzy jak Auto Świat czyli żadne.
Masa spreparowanych wpisów przez które trzeba się przedzierać by dostać się do prawdziwych opinii.
Dużo bardziej wiarygodne są dla mnie badania J.D Power.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

24 Sty 2011, 11:06

Bardziej skupiam się na ocenach użytkowników bezpośrednio, bez serwisów typu autocentrum.
Wiem też, że na forach zachwalają każdy z samochodów, ale można też znaleźć na nich krytyczne uwagi co mocno cenię.
Będę rozglądał się za każdym z tych modeli, a w między czasie może ktoś coś ciekawego dorzuci do tematu.
zieli77
Nowicjusz

24 Sty 2011, 11:26

Sam miałem podobny dylemat z tym,że mój wybór ograniczał się do aut Lancia Lybra vs Alfa Romeo 156 no i po długich weryfikacjach postanowiłem,że będę szukał Lanci...
Polecam stronkę: http://forum.lanciapolska.org/ można się z niej ciekawych rzeczy dowiedziec odnośnie Lanci no i są tam życzliwi naprawdę znający sie na tej marce forumowicze gotowi pomóc zresztą tak jak i tutaj:)
rafiramzes
Nowicjusz

Miejscowość: Oleśnica

24 Sty 2011, 11:39

rafiramzes a zakupiłeś już lybre?
Mareve
Początkujący
Awatar użytkownika