Maciej Zientarski walczy o życie...

31 Mar 2008, 16:20

Maciek przebudził się ze śpiączki
Dziennikiarz reaguje co prawda na bodźce, otwiera oczy i sprawia wrażenie, że rozpoznaje bliskich, ale może mieć uszkodzony mózg. "W najlepszym wypadku wszystkich czynności będzie musiał uczyć się od nowa" - mówi informator dziennika.pl.

Prokuratorzy w zeszłym tygodniu otrzymali od lekarzy raport o stanie zdrowia dziennikarza, z którego wynika, że na przesłuchanie trzeba będzie długo poczekać. "Istnieje prawdopodobieństwo, że Zientarski w ogóle nie będzie mógł wziąć udziału w czynnościach dochodzeniowo-śledczych" - mówi nam szefowa Prokuratury Rejonowej Warszawa-Mokotów, Katarzyna Dobrzańska.

Zientarski nie jest w pełni przytomny, ale śpiączka to już dla niego przeszłość. Na dziennikarzu goją się rany, wiadomo też, żę potrzebna też będzie rehabilitacja i ćwiczenia lewej strony jego ciała - ma tam lekki niedowład.

żródło dziennik.pl
Tablice Rejestracyjne - wpisz numer i sprawdź skąd pochodzi auto.
Michał
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 7
Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki

31 Mar 2008, 16:24

Mam nadzieję, że Maciej wróci do zdrowia i normalnego życia.

Pozdro :wink:
Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków

31 Mar 2008, 17:13

w Antyradiu jego ojciec mówił że to bzdura,,,
michalmanu
Zaawansowany

Miejscowość: Silesia

31 Mar 2008, 19:04

Bardzo dobrze :) , że Zientarski obudził się. Bardzo go lubię, ogladałem jego programy w TVN turbo. Miał fajne Ferrari, ale szkoda jego kolegi. :(

Pozdawiam lukimen18
lukimen18
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

31 Mar 2008, 19:33

michalmanu a co mówił jego ojciec?
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

31 Mar 2008, 20:05

Dishman napisał(a):michalmanu a co mówił jego ojciec?

że jest to co było czyli jest przytomny ale na bodźce nie reaguje.
michalmanu
Zaawansowany

Miejscowość: Silesia
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Odświeżone Audi RS 3 Sportback
    Nowe Audi RS 3 Sportback zajmuje poczesne miejsce wśród sportowych modeli segmentu samochodów kompaktowych oferowanych przez producenta z Ingolstadt. Po światowej premierze Audi RS 3 Limousine na wystawie Paris ...

31 Mar 2008, 20:15

To dobrze . Cieszę się :)
Pozdrawiam,
norpaw
norpaw
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: k/Poznań

31 Mar 2008, 22:44

A ja podziwiam starszego Zientarskiego;] Prowadzić program o Gp z takim luzikiem gdy jego syn leży w szpitalu
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

03 Kwi 2008, 18:35

[quote="lukimen18"]Bardzo dobrze :) , że Zientarski obudził się. Bardzo go lubię, ogladałem jego programy w TVN turbo. Miał fajne Ferrari, ale szkoda jego kolegi. :(

Co do ferrari to nie było jego. No szkoda chłopaka taki wypadek , ale z drugiej strony przestroga dla innych walic grubo ponad 200 przez miasto ???
greyt
Początkujący

03 Kwi 2008, 18:49

greyt napisał(a):No szkoda chłopaka taki wypadek , ale z drugiej strony przestroga dla innych walic grubo ponad 200 przez miasto ???

Widze że mamy na forum zacofanych ludzi. Bo w tym miejscu nie jest możliwe żeby miał ponad 200 tylko troche mniej.
Chomik90
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łowicz
Prawo jazdy: 26 06 2008
Auto: BMW
Silnik: 2.0 d 136km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

03 Kwi 2008, 21:49

Już czytaliśmy artykuł jak przeliczali ile mógł jechać...moim zdaniem nie rozpędziłby się tam tyle startując ze świateł
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

04 Kwi 2008, 15:46

NO Adam Kornacki mówił, że najszybciej dało by się tam wyciągnąć 180 nie więcej
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

04 Kwi 2008, 16:12

też tak myślę.... 200 to lekka przesada.... a Maciej..cudem unikną śmierci, ale jego kolega już nie...
Samochód jest bogiem, prędkość nałogiem, nitro zabawą a tuning podstawą ;-)
conest997
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 4
Miejscowość: Olsztyn
Auto: BMW E36 coupe 2.0 170 km

04 Kwi 2008, 18:40

Zientarski przeżył, bo nie miał zapiętych pasów. Jego kolega zginął, bo miał zapięte pasy.
Ostatnio znowu było głośno i sprawie śmierci dwojga policjantów, którzy odwozili jakiegoś bobka z Warszawy do Siedlec. W drodze powrotnej policjanci wypadli z drogi i wpadli w bajoro, utonęli m.in. dlatego, że byli w pasach.

Jaki więc wniosek? Nie zapinać pasów.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

04 Kwi 2008, 18:47

słyszałem o tym... jechali zielonym polonezem ;) ... ale trzeba pamiętać że pasy czasem pomagają przeżyć .... więc z tym jest różnie ....kiedyś słyszałem czy oglądałem ( już nie pamiętam ) pewien facet wypowiadał się na temat pasów bezpieczeństwa... a mianowicie złapała go policja za nie zapięcie pasów a on odparł że pasów nie zapnie bo kiedyś jego kolega spalił się ponieważ miał zapięte pasy.....więc tego nie da sie przewidzieć ....ja uważam że co ma być to będzie , nie ważne czy zapniesz pasy czy nie,..... Zientarski miał szczęście bo jak wiadomo kierowca zawsze broni siebie ....i uderzył stroną pasażera, ..... więc siebie ocalił...a że akurat nie miał zapiętych pasów...więc to go uratowało
Samochód jest bogiem, prędkość nałogiem, nitro zabawą a tuning podstawą ;-)
conest997
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 4
Miejscowość: Olsztyn
Auto: BMW E36 coupe 2.0 170 km