Maciej Zientarski walczy o życie...

28 Lut 2008, 10:27

Maciej Zientarski - jego stan jest bardzo ciężki, ale stabilny - to pierwsze szpitalne informacje o dziennikarzu, który rozbił się wczoraj samochodem Ferrari. Zientarski ma urazy głowy, kręgosłupa i kończyn, miał już pierwszą operację. Nie odzyskał jeszcze przytomności.

http://www.tvn24.pl/-1,1540463,wiadomosc.html
jak widać super fura nieśmiertelności nie daje...
michalmanu
Zaawansowany

Miejscowość: Silesia

28 Lut 2008, 12:42

http://www.truckmania.pl/content/view/685/1/ tu są fotki

Ja cie kręce co za tragedia z auta nic nie zostało masakra...szkoda wielka!! :cry:
romek1982
Nowicjusz

28 Lut 2008, 15:16

Z relacji świadków wynika, że mógł jechać i 200 km/h. To była jego wina. Nie mówię, że trzeba jeździć przepisowo, wcale nie trzeba. Sam przekraczam prędkość, ale robię to na własne ryzyko. Jeżeli zginę to ze swojej głupoty.

To wcale nie jest przykre. Nie ma co żałować takich ludzi.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

28 Lut 2008, 15:17

Może i był dobrym dziennikarzem ale wine za ten wypadek on ponosi.Mówi się że zły stan dróg no ale predkość z którą się poruszał była za wysoka.Mówi się że podobno 200 km/h ale moim zdaniem 120-130 km/h jechał.
michalmanu
Zaawansowany

28 Lut 2008, 15:43

Te fotki, które widziałem, są tragiczne. Widać tam tylko kawałek stali. Jak na to auto, które ma szybkie osiągi to on naprawdę jechał bardzo szybko. Szkoda,że takiej szansy nie miał jego pasażer. Bezmyślność pana Macieja pozbawiła życia niewinnego człowieka. Moim zdaniem, że Pan Maciej powinien dobrowolnie poddać się karze za swój czyn.

Życzę mu powrotu do zdrowia.

Tylko dlaczego musieli jechać szybko po Warszawie? Rozpędzenie auta było niepotrzebne.

Pozdro
Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków

28 Lut 2008, 16:02

Tiguan napisał(a):
Tylko dlaczego musieli jechać szybko po Warszawie? Rozpędzenie auta było niepotrzebne.

Pozdro

szpan przed kolegą sprawdzenie możliwości samochodu itd.Dużo opcji jest.
michalmanu
Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Yeti i Octavia Scout we flocie TOPR-u
    SKODA Polska przekazała ratownikom Tatrzańskiego Ochotniczego Pogotowia Ratunkowego dwa kolejne modele - Yeti i Octavię Scout. 15 stycznia 2013 roku nastąpiło oficjalne przekazanie kluczyków do dwóch modeli ...

28 Lut 2008, 16:22

michalmanu napisał(a): sprawdzenie możliwości samochodu itd.Dużo opcji jest.

Sprawdzenie możliwości auta było w nieodpowiednim warunku, ponieważ auto ma takie niskie zawieszenie, że gorzej jeździ po nierównościach.
Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

28 Lut 2008, 16:58

Teraz jest czas na wiarę w to, że on przeżyje...
Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

28 Lut 2008, 17:06

czytałem plote że ma płuco przebite i złamany kregosłup więc całkiem możliwe że do zawodu nie wróci.(czego mu nie życze).
Czytałeś też plote że samochód kupił z pieniędzy za reklame PZU.
Jak widać pięniądze szczęścia nie dają,niby wszystko ok ktoś kupuje samochód marzeń jeden błąd moment nie uwagi i....
michalmanu
Zaawansowany

28 Lut 2008, 19:11

W telewizji mówili, że na tamtym odcinku drogi było ostrzeżenie przed garbami i postawiono znak ograniczenia prędkości do 50 km/h.
Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

28 Lut 2008, 19:13

Sam jeżdżę tamtędy czasami i jest tam uskok jadąc szybciej niż 50km/h czujemy jak samochód podskakuje (unosi się). Przypuszczam że przy około 120km/h można tam już wyskoczyć odrywając koła od jezdni.

Zwróćcie uwagę, że wypadek wydarzył się dokładnie w tym samym miejscu, gdzie dwa lata temu zabił się człowiek w złotawo-żółtym BMW M3 (widziałem to auto też było nieźle zmasakrowane i w pierwszej chili myślałem że spadł z wiaduktu). Na Puławskiej, pod wiaduktami w stronę Ursynowa, przed Wyścigami, jest dość spory uskok - gdy idzie się tam pełnym gazem, należy bardzo uważać, bo samochód odrywa się od ziemi, a zwracam uwagę, że zarówno BMW, jak i Ferrari to samochody tylno napędowe, z dużym zapasem mocy!

Wypowiedzi świadków mówią że samochód ruszył ze świateł z ogromną prędkością i dla tych co normalnie ruszali stał się znikającym punktem praktycznie nie widocznym po przejechaniu przez skrzyżowanie, gdyby nie uskok na drodze...

Ferrari 360 Modena - zabójczo mocny, 400-konny model. Takim autem podróżowali właścicielem był Maciej Zientarski.

Zdjęcie
Ostatnio edytowany przez ArteK, 28 Lut 2008, 20:09, edytowano w sumie 1 raz
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

28 Lut 2008, 19:37

ArteK napisał(a):Zwróćcie uwagę, że wypadek wydarzył się dokładnie w tym samym miejscu, gdzie dwa lata temu zabił się człowiek w złotawo-żółtym BMW M3 (widziałem to auto też było nieźle zmasakrowane

Skoro dwa lata temu wydarzył się ten sam wypadek, to dlaczego nie przeprowadzili remontu dróg, aby usunąć uskoki i zapobiegać kolejne wypadki?

Pozdro
Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

28 Lut 2008, 19:43

Ustawili znaki ograniczenia do 50km/h i znak informujący o uskoku. Z tego co dzisiaj wyczytałem to powiedzieli że został wyremontowany odcinek w przeciwnym kierunku ponieważ był w gorszym stanie. Odcinek drogi na którym doszło do wypadku zostanie sfrezowany jak tylko pogoda na to pozwoli ;) jak to u nas.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

28 Lut 2008, 20:05

Programy miał cienkie, praktycznie zero danych techincznych i lewe gadki typu auto piękne jak kobieta lub kierownica wielka jak rondel, dlatego ich nie oglądałem !!!
Niestety jak się szybko jeździć nie umie to nie powinien tak świrować, szkoda tego Jarka dziennikarza.
PHAETON SZCZECIN
Początkujący

Miejscowość: Szczecin

29 Lut 2008, 20:26

czytałem informacje z nieoficjalnego źródła że jednak Zientarski tego samochodu nie prowadził.
michalmanu
Zaawansowany