Magnetyzery czy warto kupić??

09 Cze 2010, 15:48

Siemka (jestem nowym forumowiczem i nie wiem czy w dobrym dziale umiescilem ten temat jezeli w zlym to przepraszam i prosze o przeniesienie do odpowiedniego)
Znalazlem na allegro magnetyzery ktore niby zmniejszaja zuzycie paliwa o ok. 22% czy to mozliwe ?? znajduje sie na tej stronie
[link do oferty na Allegro wygasł]

dodaja tez innych efektow mam zamiar kupic audi a3 i chcialbym zmniejszyc jej spalanie
ale nie wiem czy oplaci mi sie to kupic czy to wogule dziala..
Zmniejszenie zużycia paliwa - 13 - 22% przy zachowaniu dotychczasowego stylu jazdy.
Uzyskanie efektu wysokooktanowego z tańszego paliwa (LPG, PB, ON).
Wzrost przyspieszenia na każdym biegu 15%.
Wzrost mocy i dynamiki silnika - 16%.
Wyciszenie pracy silnika.
Płynna i równomierna praca silnika w pełnym zakresie obrotów.
Wzrost prędkości maksymalnej - ok. 14%.
Lepsza praca gaźników i wtryskiwaczy paliwa.
olsz
Nowicjusz

Miejscowość: Podkarpacia

09 Cze 2010, 17:47

pic na wodę fotomontaż :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

09 Cze 2010, 19:46

Ha ha to jest g...o prawda ostatnio na discovery oglądałem "prawda czy fałsz " i tam właśnie to było zamiast zmniejszać zużycie paliwa to go zwiększało :lol:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

09 Cze 2010, 23:23

mega profi montaż na trytytkach :mrgreen:

magnetyzery działają dobrze na konto handlowców, na nic więcej, no czasem na dobre samopoczucie właściciela pojazdu :wink:
pocieszny
Forumowicz VIP

10 Cze 2010, 10:16

pocieszny napisał(a):no czasem na dobre samopoczucie właściciela pojazdu :wink:

To chyba tylko tak na początku przed założeniem :mrgreen:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

10 Cze 2010, 16:09

Wszyscy co kupują te magnetyzery czy inne gówniane dodatki za grosze co poprawiają dynamikę albo spalanie auta robią wielki błąd. Jedyne co może pomóc to eko opony droższe ale są efekty.
morderrca
Nowicjusz

Miejscowość: opole
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rambler Marlin
    Rambler Marlin - samochód osobowy klasy średniej produkowany pod marką AMC (American Motors Corporation) w latach 1965–1967. Jedyną dostępną opcją nadwoziowa był 2-drzwiowy fastback, napęd przenoszony był na ...

12 Cze 2010, 14:13

Magnetyzer + Modyfikator Plus + chip z allegro za 9,99 i masz 100% wzrost mocy przy zerowym zużyciu paliwa :lol: :mrgreen:
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2013

14 Cze 2010, 01:26

problem tylko że silnik powie P******E NIE ROBIE :!: :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

07 Lip 2010, 17:59

Miałem to w aucie (z firmy z Ostrowa) jako test, gdyż sellgros chciał to badziewie upłynniać. JAK PROWADZIŁEM DZIENNICZEK (NOTATKI) to wychodziło
1. zużycie paliwa -2/3%
2.moc - ?
3. uzyskanie efektu wysokooktanowego z tańszego paliwa (LPG, PB, ON). może i coś w tym jest,
4. wzrost przyspieszenia na każdym biegu - prawie nie odczuwalne
5. Wyciszenie pracy silnika - nie stwierdziłem.
6. płynna i równomierna praca silnika w pełnym zakresie obrotów - raczej przy zbliżonych do max odwrotnie.
7. wzrost prędkości maksymalnej - raczej obniża.
8. Lepsza praca gaźników i wtryskiwaczy paliwa - fakt jakby czyszczą, mniej osadów

ogólnie nie polecam.
JESZCZE DODAM nie w każdym aucie idzie prawidłowo zamontować, czyli odpowiednio blisko przepustnicy czy wtrysków! Zamontowane za daleko działają jeszcze gorzej niż by ich nie było, potrafią zwiększyć wszystko ale w drugą stronę jak piszą producenci tego :twisted:
abel
Nowicjusz

Miejscowość: Polska Dolnośląskie

07 Lip 2010, 20:21

No najwieksze badziewie jakie mogli wymyśleć :D
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

08 Lip 2010, 07:54

abel napisał(a):. zużycie paliwa -2/3%

Czyli w granicach błędu pomiarowego...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2013

09 Lip 2010, 19:10

Moje doświadczenia z magnetyzerem!
Mam od dwóch zainstalowany magnetyzer w Cordobie 1.4MPi. Przed dwoma laty jak niektórzy z Was zastanawiałem się jaki? Przeglądałem sklepy internetowe i allegro, w rozwiązania za kilkadziesiąt złotych z małym magnesem na blaszce jakoś nie chciało mi się wierzyć, że zdadzą egzamin na grubym (14mm) przewodzie paliwowym, natomiast te które budziły moje zainteresowania były bardzo drogie. Postanowiłem zrobić samemu, zobaczyłem pod maskę gdzie mógłbym zainstalować, kupiłem solidne magnesy, zawinąłem rękawy i po kilku dniach pracy powstał mój magnetyzer :).
Teraz trochę faktów z eksploatacji:
założenia
1 – żeby mieć porównanie trzeba jazdy testowe pokonywać w podobnych warunkach w moim przypadku wyprawa rodzinna, trasa ok 800 km w dwie strony, którą pokonuję co kilka, kilkanaście tygodni
2- efekty nie przychodzą od razu, trzeba przejechać minimum kilka tysięcy km zanim się wszystko „dostroi” i tu rzeczywiście panowie z Discovery mogli mieć rację w początkowej fazie zużycie paliwa może być wyższe!!!
3- testy w ruchu miejskim odpadają korki itp.
4- prędkość 90-120km/h więcej tylko przy wyprzedzaniu
5- pora roku, rodzaj opon
6- obciążenie: 2-3 osoby i pełen bagażnik :)
rezultaty:
Przed założeniem magnetyzera tylko raz udało mi się pokonać powyższą trasę na jednym zbiorniku (45l), po założeniu magnetyzera przez kilka miesięcy również!!!
Po upływie roku (przejechałem ok 10 tys. powyższą trasę zacząłem regularnie pokonywać na jednym zbiorniku, robiłem ok 830-850km
Obecnie mija dwa lata od montażu ok 20tys km. i robię tę trasę oraz ok 100 km po mieście, czyli ponad 900km na jednym zbiorniku!!!
od kiedy jeżdżę z dzieckiem prędkości maksymalnej nie testuję przed montażem było 175km/h, od kiedy jeżdżę z dzieckiem, jednak samochód reaguje bardzo żwawo na pedał gazu
W warunkach zimowych efekt nie jest tak widoczny :(
podsumowanie:
Śmieszą mnie opinie przedmówców bez doświadczenia w tej kwestii.
Niech nikt nie wierzy w rozwiązania za 50zł, które obniżą zużycie o 20% - bzdura szkoda pieniędzy, jeśli kupić to coś solidnego.
Trzeba pamiętać też że efekt nie przychodzi natychmiast.
Pozdrawiam i polecam.
Jarek
jarkono
Nowicjusz

Miejscowość: google

10 Lip 2010, 21:14

jarkono napisał(a):Moje doświadczenia z magnetyzerem!
[...]
Pozdrawiam i polecam.

Co to za bajki? :twisted:
elmo
Początkujący

Miejscowość: KR/RZ/SG

11 Lip 2010, 10:07

To co napisałem to tylko suche fakty, nie zamierzam nikogo przekonywać, bo nie obchodzi mnie ile kto płaci za paliwo, interesuje mnie tylko to ile ja płacę. :lol:
Pozdrawiam.
Jarek
jarkono
Nowicjusz

Miejscowość: google

13 Lip 2010, 18:55

Ja w takie rzeczy niestety nie wierzę. To tak jak świetne Chipy za 9,99 zł... - takie rzeczy to tylko w Erze :) Jakby tak było to wszyscy tunerzy, który świadczą usługi chip tuningu by upadli a każdy mógłby mieć samochód po profesjonalnym tuningu mechanicznym. Jak dla mnie banał i absurd jakich nie brakuje...
m@c
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź