Makabryczny Wypadek VW Derby !

24 Sty 2009, 17:15

Makabryczny Wypadek VW Derby !
Cztery osoby - kierowca i pasażerowie samochodu osobowego - zginęły w piątek po południu w wypadku drogowym, do którego doszło w okolicach Osiecznej koło Leszna (Wielkopolskie) - poinformował rzecznik leszczyńskiej policji Piotr Rosiński.

nieustalonej przyczyny volkswagen derby zjechał na przeciwległy pas drogi i zderzył się czołowo z ciężarowym mercedesem przewożącym beton. Samochód osobowy został całkowicie zmiażdżony - powiedział Rosiński.

Akcja wyciągania samochodu osobowego spod ciężarówki i wydobywania ciał ze zmiażdżonego samochodu trwała kilka godzin.

Zdjęcie
Zdjęcie
Źródło:WWW.INTERIA.PL

Jak myslicie co było przyczyną tego ze nagle zjechal na 2 pas?
marcin94
Aktywny

Auto: E60 530d M-Sport
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

07 Lut 2009, 16:39

Przyczyną byli jak zwykle kretyni, ktorzy połozyli nowy dywanik i próg na krawedzi drogi ma chyba z 8cm. Brawo drogowcy, kolejnych ludzi macie na sumieniu. Dlaczego nikt jeszcze nie siedzi w celi za to? Sprawa w Lesznie ucichła, bo doskonale wiemy jaka firma robiła ów dywanik. Wiwat PZPR i kolesiostwo! Szlag by trafił te kanalie.
luksky

15 Lut 2009, 21:29

Panie luksky niestety nie tylko zawinili tam drogowcy lecz może także przyśnięcie lub zesłabnięcie kierowcy VW
witek089
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: PODKARPACIE

15 Lut 2009, 21:38

Też istnieje taka mozliwośc, jednak osobiście jechałem tam Fordem Transitem, auto roczne i mijałem sie z ciężarówką - osobiście spadłem z krawedzi asfaltu. Czy mam pisac wiecej? Osobiście dziwie sie dlaczego sprawa ucichła, dlaczego nie robi się badań, dochodzenia aby uwalić winnego, jeżeli takowy istnieje (wykluczenie zasłabnięcia, zawału seerca kierowcy, itp). Jak krawedz moze mieć 8cm wysokości? Co ciekawe nie ma namalowanej linii nigdzie a przynajmniej jak jechałem nie było, na fotkach z wypadku tez widze że nie ma. Zginęli ludzie, odpowiedzialny za taki stan rzeczy powinien mieć powazne kłopoty z prawem w tej sytuacji. Chyba że taki stan rzeczy jest dopuszczalny przez prawo????? Nie znam się, może tak mozna wykonac drogę i dopuścic ja do ruchu i jest wszystko w porządku??? Czy taki stan rzeczy jest dopuszczalny??? Ile jeszcze musi ludzi zginąć aby ktoś wykonał swoja robote dobrze od A do Z??? Kiedy ktoś zacznie pociągac do odpowiedzialności kogoś za błędy ktore kosztują niewinnych zycie?
luksky

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Mitsubishi i-MIEV - sukcesy rynkowe i sportowe
    Drugie z rzędu zwycięstwo Mitsubishi i-MiEV w organizowanym przez FIA pucharze "Alternative Energies Cup – kat. IIIA" to kolejne ważne wydarzenie w karierze tego modelu, która rozpoczęła się w Europie zaledwie ...