Maksymalnie 7 lat, do 11 tys.

26 Maj 2009, 17:11

No. Prawo jazdy zdane ale mam dość jeżdżenia samochodami rodziców, bo są nowe i boję się, że je popsuję :mrgreen: Więc chłopaki - pomóżcie! Szukam samochodu do 11k i nie może być starsze niż 7 lat.. Jakby miał poduchę powietrzną to bym się bardzo cieszyła. A gdyby był z klimatyzacją, to już w ogóle bosko!

Tylko błagam - nie seicento! Coś mniej babskiego, ok? :cool: Marudzę nad Mazdą MX-5, ale ciężko mi idzie, bo MX-5 są za stare wg moich rodziców i nie ma zmiłuj... więc może wy coś polecicie? :roll:
Olivka
Nowicjusz

Miejscowość: Rybnik

26 Maj 2009, 17:35

jak to sie mowi takie rzeczy tylko w erze :lol: ale nie no mam cos takiego wsam raz
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Maj 2009, 12:54

Olivka napisał(a):No. Prawo jazdy zdane ale mam dość jeżdżenia samochodami rodziców, bo są nowe i boję się, że je popsuję :mrgreen: Więc chłopaki - pomóżcie! Szukam samochodu do 11k i nie może być starsze niż 7 lat.. Jakby miał poduchę powietrzną to bym się bardzo cieszyła. A gdyby był z klimatyzacją, to już w ogóle bosko!

Tylko błagam - nie seicento! Coś mniej babskiego, ok? :cool: Marudzę nad Mazdą MX-5, ale ciężko mi idzie, bo MX-5 są za stare wg moich rodziców i nie ma zmiłuj... więc może wy coś polecicie? :roll:

STARE NIE ZNACZY ZŁE -ODRADZAM CI FIATY I INNE ZABAWKI TYPU RENAULT ITP

A MAXYMALNIE 7LAT ZA 11TYŚ TO CI FACHOWCY PICWWNICY WŁAŚNIE TAKIE COŚ ZNAJDĄ / BEZAWARYJNY I TANI +MŁODY / MLODY ZA TĘ KASE TO BĘDZIESZ CHODZIŁA ,ZAMIAST ŚMIGAĆ AUTEM.
PS JAK ZEJDZIESZ NA ZIEMIE TO DZWOŃ NA 694 444 524 TO CI POMOGĘ COŚ KUPIĆ
[email widoczny po zalogowaniu] a i rodzice powinni sobie pogadać z dobrym mechanikiem /radze pogłębić wiedze /okazje nie jstnieją
pozdrawiam max
max23
Początkujący

Miejscowość: elbląg

27 Maj 2009, 14:05

no z renault sie zgodze ale ludzi co wy macie do fiatow i czasami fordow?? moze mi to ktos wytlumaczyc
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

27 Maj 2009, 16:28

max23 napisał(a):ZA TĘ KASE TO BĘDZIESZ CHODZIŁA ,ZAMIAST ŚMIGAĆ AUTEM.

Oj, mój Drogi, ale mnie na prawdę nie jest potrzebny samochód do śmigania. Mogę nim sobie trochę pochodzić, tym bardziej, że w dalekie trasy się nigdzie nie wybieram. A żeby dojechać 5 razy w tygodniu na uczelnię, to taki fiacik mi zdecydowanie wystarczy. Oczywiście - chciałbym coś lepszego, ładniejszego, nowszego, ale powiedz mi - po co? I tak po roku zostanie sprzedany.

max23 napisał(a):PS JAK ZEJDZIESZ NA ZIEMIE

Jak się nauczysz pisać bez Caps Locka... :roll:

max23 napisał(a):TO DZWOŃ NA 694 444 524 TO CI POMOGĘ COŚ KUPIĆ
[email widoczny po zalogowaniu]

Mrrrrrrrr... :lol:

barol91 - dziękuję :mrgreen: w takim razie porozglądam się za puntami ;)
Olivka
Nowicjusz

27 Maj 2009, 16:35

barol91 - dziękuję :mrgreen: w takim razie porozglądam się za puntami ;)[/quote]
NO TO GRATULUJE SZYBKIEJ DECYZJI CO DO MARKI AUTA/

WRAŻENIA Z JAZDY SĄ OCZYWIŚCIE BEZ ZNACZENIA
POZDRAWIAM
max23
Początkujący

Miejscowość: elbląg

27 Maj 2009, 16:39

hehe nmzc,punto skojarzylem na szybko poniewaz 2kobiety maja u mnie na wiosce i jezdza nimi dosc dlugo a jedna ma naprawde super punto sporting,czarne,3drzwiowe :wink:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] -identyko jak ten
Barol
Awatar użytkownika

27 Maj 2009, 16:55

max23 napisał(a):NO TO GRATULUJE SZYBKIEJ DECYZJI CO DO MARKI AUTA/

Ale co ty się mnie tak uczepiłeś? Pokaż mi, w którym miejscu zadecydowałam o marce samochodu? Napisałam "POROZGLĄDAM SIĘ", co nie jest równoznaczne z "już lecę do komisu i kupuję fiata!". Jestem wybredna i doskonale o tym wiem, więc znalezienie samochodu potrwa mi jeszcze dobre kilka miesięcy, ale nie spieszy mi się - ja mam czym jeździć.

max23 napisał(a):WRAŻENIA Z JAZDY SĄ OCZYWIŚCIE BEZ ZNACZENIA

Tak się składa, że Puntem jeździłam i to dosyć długo, więc znam samochód mniej-więcej. I tak - masz rację - wrażenia z jazdy są dla mnie mniej ważne niż wygląd, kolor, wyposażenie i spalanie. Byleby mi silnik za głośno nie pracował i nic nie stukało... Tak to już z kobietami bywa.
Olivka
Nowicjusz

27 Maj 2009, 17:26

no musze powiedziec ze czesto przy kupowaniu auta ponosi nas rowniez fantazja ze np o zobaczyłem takie i takie auto i musze go miec bo jest super a potem co sie okazuje ze jest szmelc,wiem bo znam takie przypadki,czesto na wybranie auta potrzeba czasu nawet kilka miesiecy zeby cos upolowac
Barol
Awatar użytkownika

27 Maj 2009, 17:40

Ano. Ja już długo samochodu szukam, ale zawsze ktoś albo 'zapomni' napisać, że samochód jest cały porysowany, albo 'przez przypadek' nie wspomniał, że cała maska była bita, a ostatnio miałam "jazdę próbną" corsą i mi tłumik odpadł na prostej drodze - musiałam wyciągnąć pasek ze spodni, żeby go jakoś przymocować :cool: Samochodów w dobrym stanie jest faktycznie niewiele a jeszcze mniej jest uczciwych sprzedawców... :roll:
Olivka
Nowicjusz

27 Maj 2009, 17:43

Olivka napisał(a): Samochodów w dobrym stanie jest faktycznie niewiele a jeszcze mniej jest uczciwych sprzedawców... :roll:
ano tu sie zgodze ale widze ze jestes ze slaska bo rybnik wiec sprobuj pojezdzic po komisach ktorych na slasku jest wbrod i moze akurat cos sie znajdze,moji rodzice tak np pare lat temu znalezli w komisie w sosnowcu fajnego lanosa ktorego maja do dzis
Barol
Awatar użytkownika

27 Maj 2009, 19:13

[quote="barol91"]no z renault sie zgodze[/quote]

A co ty masz do renault? Miałeś kiedyś auto tej marki? Bo ja mam dwie renówki, jedną ma brat i złego słowa na nie nie moge powiedzieć. Prawda jest taka, że sie nie znasz na samochodach i umiesz tylko wstawić linki.
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło

27 Maj 2009, 19:22

kazdy ma swoje zdanie i opinie po to jest forum przeciez,zreszta sam wczoraj gadalem z moim bylym wychowawca ktory jest naprawde spoko koles i dobrze zna sie na autach i sam mi mowil ze nigdy nie kupi francuza juz niepamietam czemu a i sam czytam Auto Swiat i raz czytalem artykul o Lagunie i bylo w minusach co sam wiem ze czesto lubi padac uklad elektryczny a to tez wiem od znajomych mechanikow
Barol
Awatar użytkownika

27 Maj 2009, 19:46

W mojej rodzinie też było kilka renault. Megane sprzedaliśmy po dwóch latach, mimo, że był to samochód nowy, salonowy, ale co chwilę coś się w nim psuło i w efekcie więcej siedział w serwisie niż w garażu. Teraz mamy Lagunę III i po roku padła klimatyzacja i elektryczne szyby, stuka zawieszenie i ogólnie beznadziejnie jest uruchamiać silnik przez naciśnięcie przycisku "start" :roll: ja tam wolę standardowe przekręcanie kluczyka ;)
Olivka
Nowicjusz

27 Maj 2009, 20:13

zapomnialem dodac u mnie w rodzinie wlasnie tez byly renault np moja ciotka jezdzila clio (fabrycznie nowe) i ona juz renault na oczy nie chce widziec a tu was zdziwie kobieta sie zna na autach a drugi przypadek druga ciotka ma obecnie lagune (starszy model) i auto co chwile stoi u mechanika,jakies 3-4tygodnie temu stalo bo padly wlasnie tez el.szyby
Barol
Awatar użytkownika