Maksymalnie tanie w utrzymaniu auto do 3-4 tys. zł :)

23 Paź 2008, 06:48

Cześć, niedawno zrobiłem prawko i chcę kupić swój pierwszy samochód, nie musi to być sportowe coupe ale tani w utrzymaniu w miarę niezawodny samochód. Czy w tej cenie znajdę coś godnego uwagi ? Wychodzę z założenia, że chyba lepiej kupić 8-10 letnie Tico czy też Uno niż 20 letniego GOLFA. A co wy o tym myślicie ? Jakie samochody znajdę w tym pułapie cenowym ? Mam nadzieję, że wspólnie coś zdziałamy :)

Jeśli w internecie znajdziecie coś ciekawego to proszę wrzućcie link :) ale żeby był z Mazowieckiego bo mieszkam w Warszawie i jakoś nie specjalnie uśmiecha mi się jeździć na pomorze czy w góry.

POZDRAWIAM
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Auto: Peugeot 508 SW
Silnik: 1.6 THP
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2012

23 Paź 2008, 07:26

To już kolejny taki temat w tym tygodniu. Bardzo zachęcam wszystkich do skorzystania z opcji "szukaj"!

To są tematy z tego tygodnia:
szukam-auta-do-3-5tys-blagam-pomocy-vt12648.htm
oby-jezdzil-do-5000-zl-vt12685.htm
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

23 Paź 2008, 08:25

zalozenia jak najbardziej wlasciwe 8) uno ci moge polecic

co z tego ze podobne tematy byly ... kazdy trzeba indywidualnie omawiac - rozne sa potrzeby i wymagania 8)

[strona usunięta] tutaj jest wszystko na temat uno
liczy sie prawda, a nie plotki i stereotypy
Manfred
Aktywny

23 Paź 2008, 10:57

w celu szukania taniego w utrzymaniu autka polecam wybrać sie na stronę:[link do eBay wygasł]
Pieku
Nowicjusz

Miejscowość: łódź

23 Paź 2008, 13:19

Wiem, że są już podobne tematy, ale każdy problem jest inny i chyba nie należy odsyłać do innego tematu gdzie może zagadnienie podobne lecz tak naprawdę inne.

Manfred co sądzisz o takim UNO

[link do oferty na Allegro wygasł]

2000 rok z gazem 17000 tys przebiegu, myślisz, że to jeszcze pojeździ ? Trochę boję się samochodu z gazem ale wiem że jest on bardzo ekonomiczny.
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

23 Paź 2008, 13:33

troche firkow i 899 jezdzi z muchozolem i problemow nie ma tak samo jak i z 1,4 - na gazie nie robia problemow

cena niska fakt pytanie czy tylko przez rpzebieg czy np przez stan

generalnie to powiem ze mozna trafic ze znacznei mniejszymi przebiegami ale to roznie bywa

jezeli auto bylo nalezycie serwisowane i dbane to nie powinno robic jakis problemow tylko tak sobie mysle ... butla na gaz jest wazna na 10 lat jak sie nie myle ... a te uniak ma pewnie gaz od nowosci 8)

masz inne propozycje ??

no co do uno to patrz na drzwi tam go lubi zjesc jak ktos nie dbal

ten w sumie wyglada na calkiem calkiem a w sumie to silnik czy skrzynie to za 500 zeta mozna kupic ....
liczy sie prawda, a nie plotki i stereotypy
Manfred
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opel Mokka crossover produkowany będzie w Europie
    W 2014 roku Opel rozpocznie produkcję crossovera Mokka w zakładzie w Saragossie (Hiszpania). Wysoki poziom globalnego popytu na kompaktowe SUV-y daje dodatkowe możliwości wykorzystania mocy zakładu. Opel Mokka będzie produkowany ...

23 Paź 2008, 15:15

może deawoo nexia?
deejaymg

23 Paź 2008, 15:21

Coś takiego masz na myśli ?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Jak za taką cenę i z takim przebiegiem wygląda ciekawie, co myślicie ?
Sebastianos
Aktywny
Awatar użytkownika

23 Paź 2008, 15:54

Akurat na forum <b>identyczne</b> tematy już były. Poza oczywiście miejscem zamieszkania autora...
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

23 Paź 2008, 19:22

spoko, sam mam taką tylko w sedanie, od nowości, kupiłem w salonie, tzn. rodzice kupili, i teraz zaczyna się sypać, no ale w końcu 12 lat ciągłej jazdy i 250 000 przejechane robi swoje...
Postaraj się szukać lepszej wersji, ze wspomaganiem i elektryką...
deejaymg