Małe autko dla nowego młodego kierowcy :)

21 Lut 2013, 19:54

Witam, jestem świeżo upieczonym kierowcą z tego miesiąca(!). Poszukuję fajnego, taniego autka do 3 tysięcy, niestety tylko na tyle mnie stać. Jestem jeszcze bardzo młody. Przeglądałem takie sztuki jak Lanos, Golf III, POLO, Rovery i Punto. Co polecacie, nie znam się zbytnio, zależy mi na jak najmniejszym wkładzie finansowym, chcę kupić i jeździć, a nie co tydzień być u mechanika. Nie wymagana instalacja LPG, ale takie sztuki też mile widziane. Nie chcę Corsy, Tico, Seicento i innych takich, musi być troszkę większe, pojemniejsze. Ważne jest dla mnie również aby wersja była 5 drzwiowa, z góry dziękuje za pomoc. Jeśli to ma w czymś pomóc, auto chcę zakupić w przeciągu 2 następnych tygodni.
petrol
Nowicjusz

Auto: zadne

21 Lut 2013, 20:43

Z tym budżetem będzie bardzo ciężko o w miarę zadbane auto.. Jedyne co mi przychodzi do głowy za takie pieniądze to skoda felicia 1.3 (tak, ta bez wspomagania).
Citron
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Prawo jazdy: 02 03 2010
Auto: Lexus IS250 II
Silnik: 2.5 V6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2006

21 Lut 2013, 22:26

Wiem że ciężki budżet, ale nie raz naprawdę coś fajnego można znaleźć, nie chce ideału czy igły, po prostu coś co pojeździ, może być lekko wgniecione czy coś, czy troszkę rdzy która nie przedziurawiła karoserii, wszystko jest do zrobienia ;) po prostu nie chcę poważnych usterek, bądz powtarzających się, czy też takich po których co miesiąc auto na warsztat oddawać...
petrol
Nowicjusz

21 Lut 2013, 22:43

Może jakimś cudem by się udało znaleźć opla astrę f za te 3 tys. zł, może daewoo nexia ew. espero.
Citron
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Prawo jazdy: 02 03 2010
Auto: Lexus IS250 II
Silnik: 2.5 V6
Rok produkcji: 2006

22 Lut 2013, 00:01

Ja również jestem za Felicją,jak dobrze poszukasz to znajdziesz jeszcze zdrowy egzemplarz.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

22 Lut 2013, 00:07

Jeśli jakąś propozycję mógłbym dorzucić to mógłbyś się zainteresować jeszcze Seatem Toledo, też kupisz jeżdżącą jednostkę w tej cenie :)
Logic
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 09 04 1994
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Range Rover Sport
Silnik: 3.0 Diesel 255KM
Typ: SUV
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

30 lat Toyoty Camry w Polsce
    Historia Toyoty Camry w Polsce rozpoczęła się 1987 roku. Przez wiele lat był to flagowy model osobowy w gamie marki, który u progu nowego stulecia został wyparty przez Lexusa. Niewykluczone jednak, że wkrótce ...

26 Lut 2013, 01:47

A Renault Megane Classic lub Coupe? Też się znajdzie. Jeśli nie opłaca się nic, to Corsa, albo Punto wytrzymałyby ze 2 latka?
petrol
Nowicjusz

26 Lut 2013, 10:03

Megane coupe będzie już ztyrane za te pieniądze a classic pognity więc odpuść. Z drugiej dwójki ja bym brał Corse,3000zł wystarczy na zadbany egzemplarz który spokojnie wytrzyma 2lata a nawet więcej.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

26 Lut 2013, 11:37

petrol, z jakiej części Polski jesteś?
Wacek_13
Początkujący

Miejscowość: Jaworzno

26 Lut 2013, 13:25

Wacek_13 bez urazy ale daruj już sobie wciskanie tego Poloneza,wystaw go na allegro na licytacje i sprzedaj za tyle za ile pójdzie albo wstaw do komisu a nie w co 3temacie go chcesz komuś wcisnać,rozumiem że może i faktycznie jest w dobrym stanie ale nie każdy chce mieć Poloneza..
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Rok produkcji: 2003