Małe autko do 15000

19 Sty 2010, 02:01

I mniej pali :) A klimatyzacja to błogosławieństwo, przydaje się w upalne dni, oraz w deszczowe (dmucha suche powietrze przez co momentalnie osusza zaparowane szyby i zapobiega dalszemu parowaniu, co bezpośrednio przekłada się na bezpieczeństwo jazdy :) ). Z drugiej strony jak przyjdzie ci wyjechać w trasę - mam na myśli jednopasmową, bo na wielopasmowej to nie ma takiego znaczenia - zatęsknisz trochę za tym 1.8 :P Coś za coś... Optymalny byłby 1.6 + klima moim zdaniem
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

19 Sty 2010, 11:50

Doskonale Cię rozumiem :)
Teraz mam 1.8 i jak trzeba gdzieś depnąć to nie ma z tym problemów ;)

A trzymam się tych konkretnych 2 modeli ze względu na to że są na miejscu .
Mieszkam w takim regionie gdzie trudno o samochód :/ Trzeba jakieś 60-65 km śmigać żeby go obejrzeć ...a wiadomo 1 się pewnie nie kupi i trzeba jeździć w tą i z powrotem a czasu jak każdy pracujący ma się nie dużo po południu .

A co powiecie o renaultach np : [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
bakoma
Nowicjusz

Miejscowość: Tst

19 Sty 2010, 13:51

Clio jest ok, ale tego konkretnego sobie odpuść (mało udany agrotuning sugeruje że był prawdopodobnie używany przez młodego Hansa który lubił sobie depnąć). Ogólnie unikaj samochodów po tuningu
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

22 Sty 2010, 18:35

[link do oferty na Allegro wygasł]
bylem go dzisiaj obejrzec .
lecz pierwsze co mi sie rzucilo w oczy to rozny rok/firma tylniej szyby oraz tych malych z tylu od pasazera (nieotwieranych rownoleglobokow) . moze to znaczyc ze byl bity w tyl ?
bakoma
Nowicjusz

22 Sty 2010, 19:12

Jak są jednakowe daty parami to OK. Podłoga w bagażniku cała? Lampy oryginalne? Mnie się nie podoba przód po stronie pasażera. Wydaje mi się, że lampa jest nowsza i szpary jakieś takie nie teges.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

22 Sty 2010, 19:22

Wlasnie nie :)
3 tylnie szybki ten sam producent ,7 przednich ten sam producent (nazwy podobne lecz nie pammietam )
z tych 3 szybek 2 szyby 2007 , jedna 2008 . 7 przednich 2008 rocznik :)
tylny zderzak nie byl idealnie dopasowany (ale zderzakiem latwo cos dotknac)
bakoma
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Koenigsegg Agera RS - wyjątkowy samochód
    Koenigsegg Agera RS to wyjątkowy samochód produkowany przez szwedzką markę Koenigsegg. Jest to jednen z najszybszych samochodów na świecie, zaprojektowany z myślą o oferowaniu niezapomnianych wrażeń z jazdy. ...

22 Sty 2010, 19:26

Nie wiem jakim cudem naliczyłeś 10 tych szyb i mam wrażenie, że nie potrafisz prawidłowo rozszyfrować daty na szybach. Ja stawiam, że są one 97 i 98 a nie 2007 i 2008 ;) Czy te szybki mają znaczek VW? Tylna jest 98, te 2 małe są 97 a reszta 98 tak?
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

22 Sty 2010, 19:39

no tak ....pomylilo mi sie , oczywiscie 97 i 98 ...
A 8 szyb ,sorry u mnie jest 10 :D
zaraz zrobie rysunek :D

[tymczasowy link do zdjęcia niedostępny]
tu jest jaki firma x oraz firma y (czyli 2 rozne firmy )
mam nadzieje ze sie domyslicie :)
bakoma
Nowicjusz

23 Sty 2010, 15:16

Szkoda że nie sprawdziłeś tylnych lamp, bo po tych szybach to może oznaczać albo że bity, albo że... inny producent dostarcza VW szyby przednią i boczne na korbkę, a inny tylną i te małe okienka.. Przebieg prawie na pewno cofany, 12 lat i 160000, to taki humorystyczny gryps, ale to najmniejsza wada tego auta. Te szyby i różnie wyglądające przednie lampy (mogło światło się jakoś niekorzystnie załamywać na zdjęciu, nie wiem jak to na żywo wygląda) są bardziej podejrzane. Tak ogólnie to auto+wyposażenie ok, tylko klimy trochę brak.
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

23 Sty 2010, 15:41

W następnym tygodniu jadę zobaczyć lepiej wyposażone autko . Niedługo pewnie aukcja będzie wystawiona to pokaże .
bakoma
Nowicjusz

23 Sty 2010, 16:50

Nie wiem, dlaczego uważasz, że przebieg cofany?? U mnie w domu jest samochód 10 lat z salonu i ma dopiero coś ponad 90 tyś, może po prostu ten też był mało jeżdżony( w końcu to benzyna, gorzej by było uwierzyć w diesla z takim przebiegiem)...
KoXiK
Nowicjusz

Miejscowość: z Polski

23 Sty 2010, 21:39

Polecam Opela Astre 2 naprawde samochód godny uwagi

[ Dodano: Sob Sty 23, 2010 20:41 ]
Podobno dobre i wytrzymałe samochody.

[link do oferty na Allegro wygasł]
Lukasz150
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Dąbrowa Białostocka