Małe auto dla kobiety

23 Cze 2015, 18:18

może ktoś wie, dlaczego może świecić check w aucie?
ostatnio oglądaliśmy lupo i wyświetlał się check.. ciekawe czy to było coś poważnego.. jakieś typowe usterki?
-> Zdrowy rozsądek to rzecz, której każdy potrzebuje, mało kto posiada, a nikt nie wie, że mu brakuje. <-
m4rtin3k
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gliwice
Prawo jazdy: 0- 0-2010
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi A4 B8
Silnik: 2.0 TFSi
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2014

23 Cze 2015, 20:47

Najlepiej to podpiąć pod komputer i sprawdzić. Sporo użytkowników przerabiało ten problem i w większośći Lupo była winna przepustnica. Wyczyszczenie przepustnicy powinno rozwiązać problem.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

23 Cze 2015, 21:04

Tylko że nie mam takiego kabla.. a nie wiem czy na maca są jakieś programy - bo się tym nie interesowałem. Przejrzę internet w wolnej chwili.

Odnośnie tych polówek z częstochowy - dość ciekawe propozycje. Jak zdamy egzamin to myślę że się tam wybierzemy. - dzięki za linki.
-> Zdrowy rozsądek to rzecz, której każdy potrzebuje, mało kto posiada, a nikt nie wie, że mu brakuje. <-
m4rtin3k
Początkujący
Awatar użytkownika

23 Cze 2015, 21:10

Jak silnik pracuje równo to może być jakaś pierdoła np. sonda lambda. Jak czasem przerywa to zapłon czyli świece/kable/aparat zapłonowy. Jak falują obroty albo są niskie na jałowym to przepustnica.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

23 Cze 2015, 21:22

Ta jedna polówka z tych linków ma coś z progiem, ale to pewnie będzie do ogarnięcia.. Bardziej obawiam się silnika.. Ostatnio sonda lambda była klejona na gafer, więc aż strach pomyśleć co byłoby "dalej"..
m4rtin3k
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Adaptacyjne światła z systemem Blade Scan (2019)
    Lexus od lat wyznacza trendy w kategorii oświetlenia samochodowego. Jako pierwszy wprowadził do samochodów drogowych przednie światła LED, a także system adaptacyjnych świateł drogowych. W 2019 roku dodał do tej listy ...