Małe auto do dojazdu do pracy za 17-18k

23 Lut 2011, 17:24

Witam

Ostatnio zdecydowałem się na zakup w miarę taniego autka do dojazdu do pracy, ewentualnie krótkiej wycieczki poza miasto - czyli trasy do maks 30km w jedną stronę. Szukam czegoś co mało pali i jest w miarę bezawaryjne. Bezwzględnym warunkiem jest żeby auto nie było starsze niż 2004 rok. No i kwota w granicach 17k (jest raczej nie przekraczalna). Z tego co patrzyłem na allegro to jest kilka opcji:
- opel corsa C
- skoda fabia
- volkswagen polo
- ford fusion
Jeżeli chodzi o silniki to myślałem o pojemnościach około 1.4l. Nie wiem tylko jakie paliwo lepsze. Co byście doradzali? Coś z wymienionej 4ki czy inne opcje? Jaki rodzaj paliwa i pojemność? Z góry dziękuje za pomoc!
drops
Nowicjusz

23 Lut 2011, 18:35

Morze to by cię zainteresowało [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
miksam
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tarnów

23 Lut 2011, 19:03

Może Yaris lub małe ale troszke większe Honda Jazz?
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

24 Lut 2011, 08:23

Jeżeli chodzi o yariskę to miałbym problem z zamknięciem się w budżecie za roczniki, które mnie ciekawią. O renault poczytam bo przeoczyłem ten samochodzik, honda jazz z tego co patrzyłem trochę za droga jak dla mnie. A co myślicie o polo 1.4l w benzynie? Nie ukrywam że podoba mi się ten samochód, może ktoś wie jak wychodzą koszty eksploatacji i jak z awaryjnością na tle pozostałych typów?
drops
Nowicjusz

24 Lut 2011, 10:32

W październiku sprzedałem Yariske za 15 tys. Bezwypadkowa od pierwszego własciciela z 2004 roku z przebiegiem niecałe 50 tys.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

24 Lut 2011, 15:35

Chciałbym jeszcze żeby furka miała sprawną klimę.
drops
Nowicjusz