Małe auto do dojazdu do pracy za 17-18k

23 Lut 2011, 17:24

Witam

Ostatnio zdecydowałem się na zakup w miarę taniego autka do dojazdu do pracy, ewentualnie krótkiej wycieczki poza miasto - czyli trasy do maks 30km w jedną stronę. Szukam czegoś co mało pali i jest w miarę bezawaryjne. Bezwzględnym warunkiem jest żeby auto nie było starsze niż 2004 rok. No i kwota w granicach 17k (jest raczej nie przekraczalna). Z tego co patrzyłem na allegro to jest kilka opcji:
- opel corsa C
- skoda fabia
- volkswagen polo
- ford fusion
Jeżeli chodzi o silniki to myślałem o pojemnościach około 1.4l. Nie wiem tylko jakie paliwo lepsze. Co byście doradzali? Coś z wymienionej 4ki czy inne opcje? Jaki rodzaj paliwa i pojemność? Z góry dziękuje za pomoc!
drops
Nowicjusz

23 Lut 2011, 18:35

Morze to by cię zainteresowało [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
miksam
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tarnów

23 Lut 2011, 19:03

Może Yaris lub małe ale troszke większe Honda Jazz?
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

24 Lut 2011, 08:23

Jeżeli chodzi o yariskę to miałbym problem z zamknięciem się w budżecie za roczniki, które mnie ciekawią. O renault poczytam bo przeoczyłem ten samochodzik, honda jazz z tego co patrzyłem trochę za droga jak dla mnie. A co myślicie o polo 1.4l w benzynie? Nie ukrywam że podoba mi się ten samochód, może ktoś wie jak wychodzą koszty eksploatacji i jak z awaryjnością na tle pozostałych typów?
drops
Nowicjusz

24 Lut 2011, 10:32

W październiku sprzedałem Yariske za 15 tys. Bezwypadkowa od pierwszego własciciela z 2004 roku z przebiegiem niecałe 50 tys.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

24 Lut 2011, 15:35

Chciałbym jeszcze żeby furka miała sprawną klimę.
drops
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wskazania sondy lambda za katalizatorem
    Przy sprawnym katalizatorze sonda za nim na postoju pokazuje mi niskie wartości ok. 0.1V podczas jazdy są to wysokie odczyty ok 0.8V (oba wykresy w miare płaskie)czy tak powinno być? Jeśli tak to niech ktoś wyjaśni dlaczego ...
    Bernd Rosemeyer - legenda sportów motorowych
    Przed 75 laty zginął Bernd Rosemeyer, jeden z najlepszych kierowców wyścigowych w całej historii sportów motorowych. 28 stycznia 1938 roku, niespełna 28-letni kierowca poniósł śmierć w wypadku, do którego ...