Auto do 15 000 zł

23 Lut 2011, 17:51

Cześć!
Zastanawiałem się nad kupnem auta za 15 000 zł (dobrze jakby starczyło na ubezpieczenie i podstawowe wymiany). Nie mam jakichś konkretnych wymagań co do marki czy wieku. Dobrze jakby auto fajnie wyglądało, ale ważniejsze żeby wnętrze było ciekawe. Auto powinno być w miare ekonomiczne, diesel lub lpg, nie robi mi to roznicy. Macie jakieś propozycje? Nie jeżdzę za wiele, ale jeśli już to raczej na trasy niż po mieście. Zastanawiałem się nad jakimś BMW z roczknika 93-98, czy myslicie ze to dobry wybór? Chciałbym żeby auto wiecej spedzało na drodze niż w serwisie.
kuba1985
Nowicjusz

Miejscowość: świętokrzyskie

24 Lut 2011, 08:57

15-18 letnie BMW może stać więcej w serwisie niż u ciebie na parkingu... Po pierwsze jest już stare, ale to nic jeśli by było w super stanie, a po drugie - większość jest już zakatowana i na znalezienie w dobrym stanie nie masz co liczyć... Ewentualnie kupić jakieś E30 za grosze i sporo w niego władować w odrestaurowanie - tak przynajmniej będziesz wiedział czym jeździsz :)

Za 15tys. masz mnóstwo znacznie lepszych, nowocześniejszych furaczy o nowoczesnej konstrukcji do wyboru:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
i jeszcze jakieś Hondy Civic, Mazda 323 itp :)
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

24 Lut 2011, 12:35

Całkiem ciekawe propozycje.
Szczerze mówiąc z wymienionych wyżej najbardziej zainteresowany byłbym Saabem 9-3, dość ciekawe wnętrze i całkiem fajny silnik, Fabia podobnie, chociaż smutno w środku. Stilo podobnie do Skody. Toyota całkiem fajne auto, słyną z trwałości więc myśle że też dość interesująca propozycja. Co do Hondy nie jestem zbyt przekonany, są raczej paliwożerne, a kupowanie Civica z dieslem uważam za bezsensowne.
Dziękuje za pomoc, może ktoś ma jeszcze inne pomysły?
kuba1985
Nowicjusz

Miejscowość: świętokrzyskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zima za kierownicą - jak się do niej przygotować?
    Do początku kalendarzowej zimy pozostało jeszcze kilka dni, ale już teraz zdarzają się mroźne, a nawet śnieżne dni. Dlatego bardzo ważne jest odpowiednie przygotowanie do jazdy w trudnych warunkach. Na co powinien zwrócić ...