Małe, bezawaryjne, ekonomiczne auto dla kobiety do 8-9 tys.

22 Sty 2016, 14:53

Cześć,

Nadszedł u mnie czas na zakup pierwszego auta. Niestety, niespecjalnie mam kogo się w tej sprawie poradzić, dlatego chciałabym prosić Was o pomoc. :)
Będę jeździć zarówno po mieście jak i na trasie, mniej więcej 50/50. Mój roczny przebieg nie przekroczy 10000 km, więc w grę wchodzą chyba tylko małe silniki benzynowe. Chciałabym, żeby auto było tanie w eksploatacji i możliwie bezawaryjne, najlepiej 3-drzwiowy hatchback. Super by było, gdyby miało klimatyzację. Moje typy to: Fiat Punto, Opel Corsa C, Renault Clio II, Volkswagen Polo. Jestem też otwarta na inne propozycje. Samochodu szukam w okolicach Wrocławia.
Dodam jeszcze, że te 8-9 tys. to kwota na sam samochód. Na ewentualne naprawy i opłaty mam osobny budżet.

Z góry dziękuję za pomoc! :)
Flavia
Obserwowany

Auto: nie mam

22 Sty 2016, 15:15

Flavia napisał(a):Volkswagen Polo.

Polecam jak najbardziej dla kobiety wystarczy spokojnie 1,2 chyba, że lubisz dość dynamiczną jazdę to bierz 1,4.
Flavia napisał(a):Fiat Punto

Mam nadzieję, że mowa o II FL to jak najbardziej warto szukaj silnika 1,2 16V 80 KM albo 8V 60 KM z czego ten pierwszy jest mocniejszy i dynamiczniejszy a pali podobnie
Flavia napisał(a):Opel Corsa C

Polecam również silnik 1,4 najlepszy będzie do tej budy jak sporo trasy
Flavia napisał(a):Renault Clio II

Też dobry silniki 16V są dobre czyli 1,2 75 KM 1,4 98 KM (chyba) oraz 1,6 107 KM
Ode mnie jak ma być mniejsze to hyundai accent (tańsza opcja).
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Centrum Danych ŠKODA AUTO - cyfrowe serce marki
    Zajmujące 700 m2 Centrum Danych ŠKODA AUTO steruje procesami produkcyjnymi i logistycznymi ośmiu fabryk i siedemdziesięciu importerów marki. Przedstawiamy kulisy tego niesamowitego miejsca. Od wciśnięcia przycisku ...