Małe ekonomiczne tanie w utrzymaniu autko dla kobiety

05 Maj 2009, 14:17

z tego ci mi wiadomo to punto I ponoc auto nie naganne,zreszta znam ojca kumpla ktory jezdzi puntem I od nowosci (1999r) auto malo przejechane ale na benzynie a co do punta z gazem to niewiem,nieslyszalem
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

05 Maj 2009, 16:44

No ja właśnie ostatnio trafiłem na punto I na silniku 1,1 z gazem za 6900zł rocznik 1999, 5 drzwiowy. Z oględzin nie wyglądał źle jakieś drobne wgniecenie zauważyłem jedno. Troche sporą szpare miał między zderzakiem, a karoserią, ale może one tak mają :P. Pytanie czy te autka są raczej bezawaryjne żeby jego eksploatacja nie kosztowała dużo i czy warto takie coś kupić? Z tego co widziałem corsy drogie są niestety ;/.

[ Dodano: Pią Maj 22, 2009 13:26 ]
Ponownie odświeżę temat a jak sprawa z awaryjnością ekonomią i jakością blach wygląda w corsie 1.0 oraz nissanie micra 1.0? Warto któreś z tych aut kupić? Są ekonomiczne? Czy lepiej szukać któregoś z nich z ciut większym silnikiem?
Master_one
Początkujący

10 Cze 2009, 09:12

Ja bym doradził Peugeota 107 gdyż wszystkie Peugeoty mało palą . Jakbyś teraz włozyl więcej to później byś mniej wydawal na paliwo . A 107 w mieście spala max 4
kacperuszek
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz

10 Cze 2009, 14:25

Hmm peugot może i jest ekonomiczny, ale czy tani w utrzymaniu? Nie sądzę niestety awaryjność francuskich starszych samochodów jest dość spora, a naprawy nie są zbyt tanie i komfortowe dla psychiki człowieka.
Master_one
Początkujący

10 Cze 2009, 14:55

peugeot 107 to raczej nowe auto, chodzi zapewne o 106, tutaj się mogę wypowiedzieć bo miałem to auto 4 lata i było to auto tanie w utrzymaniu ceny zamienników były nie duże ogólnie auto nie psuło się za bardzo
skalops
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin

16 Cze 2009, 21:34

serdecznie polecam [link do aukcja.onet.pl wygasł]
sebarekord
Nowicjusz

Miejscowość: Bieslko Biała
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Prawidłowe wyposażenie apteczki samochodowej
    Obecnie w aucie musimy mieć apteczkę zgodną z normą DIN 13164 która przewiduje następujące wyposażenie: 1) Plaster 5mx2,5cm 1szt 2) Plaster z opatrunkiem 10x6cm 8szt 3) Nożyczki 1szt 4) Chusta trójkątna 2szt ...

16 Cze 2009, 21:58

no nastepny reklamuje swoje auto
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

16 Cze 2009, 22:02

Nie czytałem rad kolegów gdyż nie mam na to czasu ,najtańszym samochodem w utrzymaniu ,najłatwiejszym do naprawy jest Fiat Punto II, PUNTO I?!Nie!!!jeśli ciebie ta oferta zainteresuje dowiesz się wszystkiego o tym samochodzie ale jutro!Dowiesz się wszystkiego nawet tego czego nie wiem a to będzie prawdą! :wink: Poznasz słabe oraz mocne strony tego samochodu,są jeszcze inne propozycje ,ktore przedstawiłem Madzialenie,zobacz sobie ale najtańszy jest w utrzymaniu Fiat a jakość samochodów podobna!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)