Małe i dynamiczne auto

16 Gru 2013, 19:09

Witam,
Potrzebuje kupić auto.
Mam następujące kryteria:
-Musi być małe czyli max. segment B i to z tych mniejszych.
- Możliwie mocny silnik
- Benzyna lub LPG
- nie starsze niż 7 lat
- do 20 tys. zł

Czy moglibyście polecić jakieś ciekawe oferty? Przeglądałem otomoto ale większość małych aut ma bardzo słabe silniki.
kupieauto
Obserwowany

Auto: kupie

16 Gru 2013, 19:13

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
To prawda że moje poglądy są oryginalne, ludzie mi tego zazdroszczą bo też by tak chcieli, ale nie potrafią, więc działa u nich zasada negacji. Nie potrafią czegoś zrozumieć więc to odrzucają.
mih
Początkujący

Auto: BMW ///MPOWER ///M3
Silnik: 1.8 90KM
Paliwo: Inne
Skrzynia biegów: Manualna

16 Gru 2013, 19:41

mih rozumiesz co to segment B? Ja polecam Grande Punto.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

16 Gru 2013, 20:54

colt czt po sofcie jedzie i to ostro :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

16 Gru 2013, 21:40

Bardzo mało ich jest ale może coś uda sie znaleść.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

16 Gru 2013, 21:50

kon146 napisał(a):mih rozumiesz co to segment B?

Chciał mieć małe auto, a że się nie zna to napisał że B.
1er nie odbiega wymiarowo od Grande Punto.
To prawda że moje poglądy są oryginalne, ludzie mi tego zazdroszczą bo też by tak chcieli, ale nie potrafią, więc działa u nich zasada negacji. Nie potrafią czegoś zrozumieć więc to odrzucają.
mih
Początkujący

16 Gru 2013, 23:26

Chyba masz coś z deklem, to co najmniej jedna klasa różnicy aut... :?
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

17 Gru 2013, 13:53

Wiem że 1er to klasa C, a nie B, lecz wymiarowo(o co tutaj właśnie chodzi) są niemalże takie same.
mih
Początkujący

17 Gru 2013, 14:18

Segment B jak BMW :D
Niezaleznie od ciasnoty seria 1 to kompakt premium, nie auto miejskie
Yankee
Aktywny

Prawo jazdy: 01 12 2005
Przebieg/rok: 19tys. km
Auto: Skoda Octavia
Silnik: 1.8 TSI 180KM
Typ: Liftback
Rok produkcji: 2017

17 Gru 2013, 14:57

Jeżeli małe i dynamiczne to polecam równie dobrze Peugeota 207 lub starsza wersję 206,ewentualnie Opel corsa ,Fiat Grande Punto i Toyota yaris. To dobre propozycje.
SklepMartec
Początkujący

Auto: Audi a3
Silnik: 1.9 140KM
Paliwo: Diesel

17 Gru 2013, 15:00

to macie miejsze coś
mih
Początkujący

17 Gru 2013, 21:38

mih - ile już dostałeś ostrzeżeń? Bo jak dla mnie powinien być ban.

Punto:

Wymiary zewnętrzne Długość 4030 mm Szerokość 1687 mm Wysokość 1490 mm Rozstaw osi 2510 mm Zwis przedni 875 mm Zwis tylny 645 mm

BMW 1er:

Wymiary zewnętrzne Długość 4227 mm Szerokość 1751 mm Szerokość z lusterkami bocznymi 1933 mm Wysokość 1430 mm Rozstaw osi 2660 mm Rozstaw kół - przód 1484 mm Rozstaw kół - tył 1497 mm Zwis przedni 737 mm Zwis tylny

15 cm na samym rozstawie osi... na długości 20 cm... Fakt faktem, że BMW będzie o wiele lepiej się manewrować w mieście, ale wymiary się różnią znacząco, bo to klasa auta różnicy i nie pisz bzdetów.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

17 Gru 2013, 21:59

jiGsaw napisał(a):15 cm na samym rozstawie osi... na długości 20 cm... Fakt faktem, że BMW będzie o wiele lepiej się manewrować w mieście, ale wymiary się różnią znacząco

20cm i różnią się znacząco? Hahaha
20cm nawet nie odczujesz podczas jazdy
Miejsca parkingowe wyznaczają tak że jak się zmieści Punto to i 1er się zmieści, w mniejszych zmieści się tylko samochód porkoju smarta fortwo.
mih
Początkujący

17 Gru 2013, 22:04

Dziękuje za odpowiedzi. Musi być małe więc wymiary Punto to max a najlepiej coś wielkości Yarisa. Zastanawiałem się nad 207, Yarisem lub Punto. Colta i Lancii nie znam zupełnie,czy ktoś mógłby je porównać? Jak jest z kosztami użytkowania i awaryjnością.
A co myślicie o C2 vts albo Twingo GT lub RS?
Jeśli chodzi o opla corse to nie znalazłem nic ciekawego, może znacie jakieś oferty?
kupieauto
Obserwowany

Auto: kupie

17 Gru 2013, 22:05

20 cm to taka sama różnica jak między 5er, a 7er, jest to klasa różnicy. Jesteś zbyt tępy, żeby to pojąć? Facet szuka auta klasy BE JAK BARAN i zapewne g...o go interesują Twoje dywagacje na temat wielkości miejsc parkingowych.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika