Małe koszty, niska cena...

28 Lip 2009, 17:43

Witam szukam samochodu do 3 tys zł. Szukałem na forum w innych tematach, ale kadety, audi 80 są nie na mój gust. :P Bardzo spodobał mi się Hyundai Accent ale trudno znaleźć w Świętokrzyskim za taką cene jaką posiadam. Polećcie mi coś w stylu tego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] oczywiście inny kolor. ;P

Pozdrawiam. :cool:
Leonardo
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce

28 Lip 2009, 22:24

budrzet masz nie za wysoki więc raczej nie szalej z tym co Ci sie podoba a co nie.tylko bierz to co w najlepszym stanie.moze bmw e30 z gazem skoro maja byc niskie koszty.ale moim zdaniem to szukaj cos co jest w dobrym stanie.
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

29 Lip 2009, 08:25

nie kupuj zadnej bmki za taką kase nie dostaniesz dobrego egzemplarza chyba że masz kolejne 3 tysiaki na naprawy. Chyba że znajdzesz super egzemplarz ale to jak trafić 6 w totka.
Nie wiem jak u accenta z częściami (dostępnością) musisz się dowiedzieć może ktoś na forum ma albo spytać się jakiegoś mechanika, bo nie oszukujmy się ale takie samochody nie mówie tylko o Hyundaiu mają swoją bezawaryjność dawno za sobą.
Może jakaś Vectra Astra ?
Najważniejsze przy kupnie takiego samochodu jest jego stan a nie marka choć te 2 też jest ważne bo np. kupisz japońca coś Ci w nim padnie i będziesz musiał wydać pare zł. zalozmy 1/3 samochodu. Ja bym się rozglądał za takimi samochodami których na naszych polskich drogach jest multum wieksze prawdopodobieństwo kupienia części zamiennych na szrocie czy nawet od kogoś kto sprzedaje swój wózek na cześci.
Ale oczywiście decyzja należy do Ciebie
ralf1990
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

29 Lip 2009, 08:53

za ta cene moze jakis Golf II z nie zwykle trwalym silnikiem 1.3 albo Polonez z LPG i jazda za grosze (20zl/100km na LPG)
przyklad [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

29 Lip 2009, 11:34

Do tej kwoty co podales to szukal bym dla siebie Fiata Uno albo Opla Corse A
Jesli auto ma byc duzo wieksze w srodku od tych co wymienilem to raczej Poldon
Honda Civic V 1.5 101 KM-93'
Renault Safrane 2.0 12V 132 KM-94'
Rover 218 TD 1.8 88 KM-94'
Rover 216 GTi 122 KM-93'
Obecnie Rover 600 SDi 2.0 105 KM
Pawkaz
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Rover 600 SDi
Silnik: 2.0 SDi 105 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

29 Lip 2009, 11:54

Dzięki za odpowiedzi. :smile: Astra całkiem nieźle się prezentuje [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Szkoda, że taka duża pojemność, ale kupuje auto dopiero za miesiąc. W tym czasie mam nadzieję, że znajdę Astrę z nieco mniejszą pojemnością. :smile:
Leonardo
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Luksusowe SUV-y - które są najtańsze w utrzymaniu?
    Portal analityczny Kelley Blue Book przyjrzał się luksusowym SUV-om, które są najtańsze w zakupie i utrzymaniu w skali pięciu lat. Chociaż badanie przeprowadzono z myślą o amerykańskim rynku, zwycięzcami aż trzech ...

29 Lip 2009, 15:50

Leonardo napisał(a):Astra całkiem nieźle się prezentuje [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Niezły to z niej jest trup. Za 3 tyś to może jakaś 91/92 by się znalazła w dobrym stanie ale nie 96 i do tego GSI...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013