[~10tys] Samochód na uczelnie i weekendowe wypady za miasto

01 Wrz 2016, 20:14

Witam, przeglądałem Te forum od dwóch dni ale nie znalazłem niczego co pasuje do mnie.
A więc, rok temu uzyskałem prawko, przez pół roku jeździłem Seicento ale zrezygnowałem bo nie czułem się pewny w tym samochodzie, postanowiłem dozbierać i kupić coś "lepszego i bezpieczniejszego".

Poszukuje samochodu, który spisał by się zarówno do dojazdu na uczelnię (5km), weekendowe wyjazdy za miasto (<50km) jak i na kilkukrotne w ciągu roku dłuższe trasy (Katowice -> Berlin / Katowice -> Londyn).
Zależy mi, aby nie był to kombi bo jeszcze nie jest to ten etap w moim życiu abym się na niego decydował oraz aby to nie był sedan z wyciągniętą dupą - dla mnie osoby młodej wygląd ma znaczenie i preferowałbym coś na wzór np. Saab'a 9-3.
Bagażnik na 2-3 średniej/większej wielkości torby, spalanie w trybie mieszanym do 9 ew. 10l.
Abym nie musiał przeznaczać na niego dużego wkładu finansowego oraz aby koszt części zamiennych był "normalny".
Wolałbym aby nie był on starszy niż 2000 rocznik, oraz dobrze się go prowadziło - tzn. nie latał od prawej do lewej.

Liczę na Waszą pomoc w doradzeniu mi oraz z góry przepraszam, jeżeli identyczny temat już był ale po prostu nie umiałem takiego znaleźć.
Pozdrawiam
DinapeS
Nowicjusz

Prawo jazdy: 26 07 2015
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: Brak

01 Wrz 2016, 22:44

Samochodem za 10k jechać do Londynu? Nie porwałbym się na coś takiego :mrgreen:
406, vectra b, s40/v40, wyrwiesz już fajnego saab'a 9-5
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Szyby samochodowe - wszystkie kody rozszyfrowane
    Szyba samochodowa jest elementem istotnym dla bezpieczeństwa. W nowszych pojazdach klejona szyba przednia zapewnia do 30 procent sztywności nadwozia. Ale właściciele młodych i oldtimerów powinni zdecydowanie postawić ...