REKLAMA
wymiana beleczki we 2 osoby to 40 minut
U mnie jeden mechanik wymienił w niecałą godzinę
206 są całkiem twarde jak na swoją klasę chodz ma delikatne problemy ale nic poważnego co by mogło go unieruchomić nagle
Za niedługo minie rok jak mam 206 i mogę potwierdzić to co powiedział Kao. Moja 206 choć kupiona za niezbyt wygórowaną kwotę w porównaniu do innych 206 do sprzedania i mimo kilku pierdół które ją dręczą ale pewnie inne mają podobnie jest autem bezawaryjnym które tygodniowo pokonuje u mnie 400-600km i nigdy nie zawiodło ani nigdy nie było przesłanek ku temu że stanę gdzieś na drodze. Dlatego też napisałem w mojej pierwszej wiadomości ze jest "nieawaryjne" co było tu kwestionowane.
Moim zdaniem 206 ma trochę mankamentów, belka, rdza i inne typowe dla tego modelu problemu ale jeśli się zaakceptuje te wady to mamy nieawaryjne auto z częściami które nie są zbyt drogie. Autor postu chce wydać na auto ok 5k , a w tych pieniądzach na pewno mógłby znaleźć 206 z dobrą belką i blacharką.
Poza tym to czy jakieś auto nie ma słabych punktów? Każde ma. Tylko czy ktoś umie od razu wymienić słabe punkty Yarisa czy innego Punto? Pewnie nie . A wade 206 jaką jest belka zna każdy stąd często zdania "nigdy nie kupuj 206"