Mało pieniążków i małe odcinki

02 Cze 2015, 20:17

Dzień Dobry
Piszę ponieważ szukam auta na krótkie odcinki nawet 1.5km w jedną strone, czasem 3, czasem max 5 i powrót.
Kwotą jaką dysponuje to 3 tys. zł na samo auto.
Na pakiet startowy odłożyłem 1200zł.
Znajomy ma Civica 1.4 z parówką w dolocie i brzmi to super, zasuwa także jednak odradził mi taką Honde w tym budżecie. Polecał Corse b 1.0 jednak tutaj gdzieś czytałem że to raczej kiepski pomysł. Fajnie jakbym w aucie też mógł założyć jakiś sportowy dolot (z czasem powiedzmy) i miałoby to jakikolwiek akustyczny sens.
Czytałem tutaj gdzieś że polecane jest Seicento 1.1 ale nawet nie ma schowka w środku. Luksusów nie wymagam... ale schowek by się przydał...
AHA co ważne to nie mam garażu
Prosze o pomoc mimo mojego malutkiego budżetu
dudapest
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 04 1994
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Brak aktualnie

02 Cze 2015, 20:29

Wstawie tutaj ponieważ mój znajomy stwierdził że każdy civic za mniej niż 7000zł to ruina. Osobiście nie chce mi się w to wierzyć dlatego proszę o poradę

[link do oferty na Olx wygasł]

[link do oferty na Olx wygasł] tuningowana

dudapest
Nowicjusz

02 Cze 2015, 20:30

Zobacz na:
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Honda Concerto
Honda Civic V nawet i 1.3
[link do oferty na Allegro wygasł]

Subaru Justy / Suzuki swift

W większości przypadkach pojawia się problem rdzy (brak garażu tak?) ale myślę,że jak zabezpieczysz raz to na jakiś czas będzie dobrze :ok:
Linki przykładowe.

[link do oferty na Olx wygasł] to nawet spoko akurat można urwać ze względu na wady.
[link do oferty na Olx wygasł] ta może być spoko
Z Żyrardowa odpuść.

Ogólnie to jak chcesz Hondę Civic to szukaj Vgen , VIgen zaczynają się od 4,500 ,-.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

02 Cze 2015, 20:34

Ja swojego civica 6gen w liftbacku kupiłem za 3500zł (wystawiony za 4200), i na pakiet startowy poszło 1500zł. Na moje szczęście miałem świeżo zrobione progi i nadkola i tylko dlatego się zdecydowałem :)
EmAngel
Początkujący

Miejscowość: Kamień Pomorski
Auto: Honda Civic VI
Silnik: 1.4 90KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

02 Cze 2015, 20:50

Za 3k nie pakuj się w VI bo nic dobrego nie kupisz. Uprzedze odpowiedz EmAngel nie nie każdy będzie miał tyle szczęścia co Ty w zakupie.

dudapest skąd dokładnie jesteś to coś poszukamy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

02 Cze 2015, 21:20

Raczej nie chodziło mi o to, że mając szczęście znajdzie się igiełke za 3,5k, bo tak czy siak 1,5k trzeba wlozyc wiec wychodzi 5tys :) Nie ma dobrego civica 6 za 3tys :P
EmAngel
Początkujący

Miejscowość: Kamień Pomorski
Auto: Honda Civic VI
Silnik: 1.4 90KM
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

02 Cze 2015, 21:24

O to też mi chodzi :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

02 Cze 2015, 21:54

Dziękuje za zainteresowanie tematem. Jestem z Mazowieckiego, dokładniej spod Siedlec.
Co do Civica to bardziej podobają mi się 3 drzwiowe a one są chyba droższe jednakże też słyszalem że trwalsze i lepsze bo produkowane z Japonii a nie w Anglii.
Bardzo mi się podobają te Civici i jeśli faktycznie powiedzmy można coś upolować w granicach czwórki i tysiaka na start (aby powiedzmy wyszło 5tys) to jestem w stanie spokojnie dozbierać.
Najgorsze właśnie co może być to kupienie sobie czegoś czego mi się nie podoba czyli Matiza,Seicento,Micry,106,Saxo,Polo

Chciałbym się tylko teraz upewnić czy dobrze rozumiem.. zamknę się we wszystkim z zakupem Civ VI 3d. w 5 może 5,5 tys?
dudapest
Nowicjusz

02 Cze 2015, 21:56

A ubezpieczenie?
Szukaj lepiej Civica 5.

A samochody które wkleiłem?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Sedan ale też ciekawy.

Pamiętaj,że jeszcze można coś z ceny urwać.
Kieł
Stały forumowicz

02 Cze 2015, 22:08

Piątka mi się nie podoba... Nie ukrywam też, że chyba jest też już zbyt wiekowa.
Poprzednie propozycje fajne, ale z moich okolic nie ma nic ciekawego.
Właśnie sprawa jest taka, że jeśli wcale nie tak dużo muszę dozbierać to dozbieram.
Mam 3k i 1.2 = 4.2 tys pln
Dozbieram z 1300 i wydaje mi się że będe mógł się rozglądać..

Ogólnie ciesze się, że trafiałem na te forum bo znajomy twierdził, że Civic 6 3d <7 000 zł to katastrofa po którą nie warto jechać.. Owszem jego jest na prawdę super, ma porobione troche w silniku bo z 75km na hamowni wyszło 108 i moim zdaniem LATA i zawias gwintowany i białe felgi...
Ale ja będę rozglądał się za seryjką w jak najlepszym stanie więc chyba jednak jest sens ?

Re: Mało pieniążków i małe odcinki

mniej niż minutę temu

WOW, ta zielona ostatnia ładna ale przewyższa mój budżet..
Także czekam na odpowiedź Barola i EmAngel jeśli potwierdzą mój tok rozumowania to zaczekam, dozbieram i kupię taką Hondę... Bez bawienia się w SC i Corse 1.0..

Czytaj więcej malo-pieniazkow-i-male-odcinki-vt85413.htm#ixzz3bwByBCmH
Ostatnio edytowany przez dudapest 02 Cze 2015, 22:11, edytowano w sumie 2 razy
dudapest
Nowicjusz

02 Cze 2015, 22:12

Pewnie,że warto - nie bój się wersji 75km bo można ją odblokować na 90km i później jakieś mody.

Teraz VI można wyrwać już za 4-4,5k jak nie oczekujesz full wypasu (podgrzewanej tylnej szyby czy lusterek) tylko wystarczy poszukać, od 7k zaczynają się takie już full wypas z 1.5 VTEC nawet. :ok:
Kieł
Stały forumowicz

02 Cze 2015, 23:41

dudapest napisał(a):Znajomy ma Civica 1.4 z parówką w dolocie i brzmi to super, zasuwa także jednak odradził mi taką Honde w tym budżecie. Polecał Corse b 1.0
Ten gość chyba zbytnio Cię nie lubi, polecając takie g.no :mrgreen:
Problem z Civami jest taki, że większość aut jest spod ręki młodych adeptów tjuningu, blacha w nich jest wspomnieniem, lub trzecia możliwość - auto w kiepskim stanie z wątpliwej urody czy skuteczności modami za chore pieniądze.
Najlepiej jest szukać sedana bo to ten najbardziej "dziadkowy" i nie trafia tak często w ręce 18 latków :mrgreen:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

03 Cze 2015, 07:22

Za 7k VI to już będzie w bdb stanie,za 4500zł mógłbyś już coś znaleść.
Niewiem czy te były wklejane ale zobacz
[link do oferty na Olx wygasł] - wprawdzie zalatuje młodym gniewnym ale jeśli facet faktycznie ma udokumentowane naprawy to warto rozważyć oględziny.
Barol
Awatar użytkownika

03 Cze 2015, 11:42

Dzięki za odpowiedzi, tak jak pisałem wcześniej dozbieram trochę pieniędzy i będę szukał Civka VI. Myślę, że temat można zamknąć a jak uzbieram całą kwotę to wrócę i założę nowy.
Pozdrawiam
dudapest
Nowicjusz