MALOWANIE PYTANIE

17 Kwi 2010, 14:39

JAko że to moj pierwszy wpis to na początek przywitanie.
Witam szystkich fanów czterech kólek i proszę o radę.

Od jakiegos czasu nosiłem się ze zmianą mojego E46 sedan na E91.
Przywiązałem sie jednak do mojej "beemy"tak bardzo że nie mam sumienia się z nią rozstać. Dbałem o nią i pieścilem i po prostu szkoda oddać tak utrzymany samochód.
Postanowiłem więc te kilkadziesiąt zaoszczędzonych tysięcy zainwestować w caraudio (tu temat mam jasny), porządne felgi i malowanie fury.
I tu mam dylemat.
Orientujecie sie może jak dobrze można pomalować auto? Chodzi mi o to czy gruntownie przemalowana fura zniesie nasze zimy, sól i deszcze bez problemów tak jak oryginalnie pomalowane auto?
Czy mogę wymagać od lakierni gwarancji np 3-letniej?
Wiem że przemalowanie samochodu na zupełnie inny kolor to spora inwestycja ( licże że uda sie za kilkanaście tys.) ale jak byc pewnym że zrobią to dobrze i poskładają auto tak aby nic potem nie trzeszczało, czy piszczało w czasie jazdy.

Myślicie że to ma sens, czy może odpuścić sobie temat bo u nas nie ma tak solidnych warsztatów?
A może ktos wie gzie w okolicach trójmiasta mozna to zrobić?

Z góry dzieki za ew pomoc.
superbiedronka
Nowicjusz

Miejscowość: GDAŃSK

17 Kwi 2010, 16:58

superbiedronka napisał(a):Chodzi mi o to czy gruntownie przemalowana fura zniesie nasze zimy, sól i deszcze bez problemów tak jak oryginalnie pomalowane auto?

To zalezy od wykonawcy malowania jak porządnie się do tego przyłozy...
superbiedronka napisał(a):Czy mogę wymagać od lakierni gwarancji np 3-letniej?

Nikt Ci się pod tym nie podpisze.... :!: :!: :grin:
superbiedronka napisał(a):Myślicie że to ma sens, czy może odpuścić sobie temat bo u nas nie ma tak solidnych warsztatów?

Moim zdaniem raczej sobie odpuśc..Oczywiście nie musisz się liczyć z moim zadaniem
tylko zrobić tak jak tobie pasuje.... :!: :!: :sad:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

17 Kwi 2010, 17:29

Ta 3-letnia gwarancja to odpada bo znam przypadki gdzie lakier fabryczny nie wytrzymuje 4 lat i potem trzeba robić wyprawki albo psikać całą furę. nasze zimy również nie oszczędzają auta. Mimo tego że jesteś przywiązany do auta sugeruje zmianę po porobieniu drobnych prac przy lakierze.
wsiadając do samochodu włącz silnik i nie zapomnij włączyć myślenia ...
smailer
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: ok Kalisz