Ogrzewanie w maluchu jesli można to tak nazwać polegało na wdmuchiwaniu ciepłego powietrza do kanału (gdzie hamulec ręczny) i dalej na kratki- przeważnie była taka dźwignia przy tylnej kanapie zamykająca klapke od ciepłego powietrza.
Wentylator chłodzi silnik i ciepłe powietrze przepływa przez ożebrowanie cylindrów i przy aparacie zapłonowym specjalna osłona te powietrze dalej kierowała do kanału w kabinie.
Niektórzy tak robili właśnie wstawiając dodatkową kratke.
Ja w swoim kiedyś wstawiłem dodatkowy wentylatorek na 12V w tunel (w miejscu w którym jest ta klapka do zamykania ) i szybciej też nagrzewał w srodku -a lepiej dawało to zimą bo letnie powietrze kierowałem od razu na przednią szybe.
Gdzie w Europie obowiązują winiety na autostrady? To warto wiedzieć! Wybierając się w zagraniczną podróż samochodem, trzeba pamiętać o tym, że bardzo wiele tras po Europie nie jest bezpłatnych. Opłatą objęte są autostrady i drogi szybkiego ruchu. W niektórych krajach, tak jak ...
Hulajnogi elektryczne – na co powinni uważać kierowcy? Niebezpieczne wypadki z udziałem użytkowników hulajnóg elektrycznych nie należą do rzadkości. Badania przeprowadzone w Finlandii pokazały, że odsetek obrażeń w wypadkach u hulajnogistów jest wyższy niż ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.