Brudne lampy passat b5 HELP

28 Lut 2009, 16:06

Witam. Mam tego rodzaju problem że wujek sobie kupił passata b5 jest piękny ale ma brudne lampy z przodu i wyglądają jak żółte. Dowiedziałem się z netu, że te lampy są z pleksi i słyszałem coś, że można ją szlifować jeżeli jest żółta. Czy znacie jakiś sposób aby wyczyścić te lampy? Odpiszcie najlepiej na GG 6644946
VW_TEAM
Nowicjusz

28 Lut 2009, 19:58

Wyciągnij klosze. Wyciągniecie reflektorów z auta to banał. Z jednej strony delikatnie podważ szerokim śrubokrętem a później delikatne ciągnij rękami i klosze wyjda bez problemu. Środek - lustrzankę poleruj papierem (1500,2500 jak będzie trudno szło do zastosuj ostatecznie 800 ale tylko papier wodny) Na koniec pasta polerska i woda lub ostatecznie tempo lekkościerne. Trzeba tylko uważać żeby nie trzeć na sucho bez pasty i wcześniej wody bo można plastik przypalić, zostaną brzydkie ślady . "Szkła" wklej za pomocą kleju do szkła i uszczelnij zwykłym bezbarwny silkonem, dostepne sa długozastygajace. Znalezione na necie, wytestowane na mondeo i zmodernizowane, wydalem 30 zł. I dało to efek, słyszałem że są specialne pasty chroniące.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy
szakal1990
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wielkopolska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Wymóg opon zimowych lub całorocznych w Europie
    Już w 29 państwach Europy wprowadzony jest zakaz jazdy na oponach letnich w tym okresie roku, a przepisy jasno precyzują okres lub warunki ich użytkowania. W 16 krajach są to konkretne daty kalendarzowe (Bułgaria, Czechy, ...