Maluch Pomoc przy gazniku ..

14 Paź 2007, 17:47

Potrzebuje pomocy z maluchem dokladnie to z wyregulowaniem gaznika zeby mi malo palił najmniej ile sie da.chociaz miala by spasc moc silnika itp.wiec prosze mi napisac co zrobic zeby gaznik tak wygegulowac i jak sie to robi.. Prosze mi to dokładnie wytlumaczyć.bo mi bardzo duzo pali.
^^Marcin^^
Początkujący
Awatar użytkownika

• 14 Paź 2007, 21:13

8) Spróbuj zacząć od wymiany zaworka iglicowego i obniżenia poziomu paliwa poprzez odgięcie nieco takiego "języczka" opierającego się o ruchomy element tego zaworu. Maluch ma to siebie, że te 6l/100 musi wypić... :wink:
    fordon

15 Paź 2007, 08:56

Kombinacja przy zaworku iglicowym napewno nie zmieni ilości spalania.Jedynieco,to może spowodować albo przelewanie sie gaźnika,albo niedobór benzyny.Owszem,może to być pomocne,zeby nie szaleć,bo jak bedzie za mało benzyny w komorze pływakowej,to ograniczy to prędkość,bo jak wcisnie sie za dużo gazu,to zacznie przerywać.Ale wówczas mogą wystąpić problemy przy ruszaniu.
    Co do regulacji gaźnika - za bardzo tam nic nie poregulujesz - jedynie co,to możesz ustawić wolne obroty ustawiając dawkę powietrza.
    Rozgrzewasz silnik tak,żeby na wolnych obrotach chodził równiutko,bez ssania.Nastepnie wkręcasz śrubkę regulacyjną otwarcia przepustnicy o 2 obroty - obroty wzrosną.Następnie wkręcasz całkowicie śrubkę regulacyjną dawki powietrza(ta na śrubokręcik) i wykręcasz około 3 obroty.Wykręcasz śrubkę regulacji otwarcia przepustnicy do momentu,aż silnik zacznie pracować nierówno.Dokręcasz delikatnie do momentu aż silnik bedzie miał równe obroty.Następnie znowu wykręcasz tą subkę na śrubokręt i dokręcasz śrubkę przepustnicy.Im wiecej wykręcona śrubka regulacji dawki powietrza tym mniejsze zużycie paliwa(wieksza dawka powietrza).Oczywiście tak jak pisałeś silnik bedzie o wiele słabszy i możesz mieć problemy podczas ruszania.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
      Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
      Lexus GS F i Torque Vectoring Differential
      Gdy osiem cylindrów, pracując w zgodnym rytmie, wytwarza potężną moc 477 koni mechanicznych, a sportowa, ośmiobiegowa przekładnia automatyczna doskonale dopasowuje przełożenia do prędkości i przyspieszenia, potrzebny ...