Maluchy z ,,Gran Turismo" w nazwie

20 Paź 2014, 11:21

Witam. Pomyślałem żeby rozpocząć dyskusję na temat dwóch konkretnych aut. Co prawda są różne informacje o nich w sieci ale jeden, aktualny na dzień dzisiejszy temat do luźnego pogadania chyba nie zaszkodzi :mrgreen:
Chodzi o drugie generacje Suzuki Swifta GTi i VW Polo GT.
Szukam bardzo małego autka, które jest niebrzydkie, tanie, ma spore zaplecze części, mało pali i jest szybkie. Autko którym można jeździć na co dzień, czerpać z tego jakieś zadowolenie i nie mieć zamkniętej drogi ew budżetowego rozwoju w kierunku większej mocy, mniejszej masy, lepszego zawieszenia i hamulców. O Polo wiem tyle że ma porządne blachy, wytrzymały i prosty w obsłudze ośmiozaworowy silnik 1.3 na wtrysku i ogólnie nieskomplikowaną konstrukcję. O Swifcie wiem tyle że ma słabsze blachy, częste problemy z korozją podłużnic, dobre zaopatrzenie w części w tym w części sportowe i też silnik 1.3 o podobnej mocy. Jak widać wiem niewiele :roll: Czy miałby chęć ktoś dodać coś od siebie? Co korzystniej wybrać?
Monaro
Nowicjusz

Auto: Ford Sierra
Silnik: 2.0 DOHC 120 HP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SEAT - prezentacja nowego logo marki
    SEAT zaprezentował światu nowe logo. Metamorfoza swoją kulminację miała na Salonie Samochodowym w Paryżu i prezentuje nową tożsamość oraz projekt marki. Łączy premierę nowego logo ze światowym debiutem nowego Leona. Model ...