Auto miejskie 13k-17k

19 Paź 2014, 12:35

Dzień dobry,
Szukałem podobnego tematu na tym forum ale niestety nie udało mi sie nic odszkuac.
Interesuje mnie auto miejskie od 13000 do 17000 (wiem że przedział cenowy jest duży:)),
auto w miarę nowe - roczniki min 2005.
Chciałbym aby auto miało niewielkie spalanie. Samochód będzie używany głównie w mieście ok 20-25 km/dzień. Parę razy w miesiącu pokona większą trase (150km).
Przyznam się, że jeste w tej kwesti laikiem i bardzo bym was prosi,ł Drodzy użytkownicy o konkretną pomoc i porady.

Wspólnie z narzeczoną myślimy np. o: (nie sugerujcie się rodzajem silnika, chodzi tu tylko o model auta, chciabłym właśnie od was dowiedziec sie nieco więcej o dobrych silnikach w konkretnych modelach)
[link do oferty na Olx wygasł] (tutaj troche przekracza budżet ale to auto bardzo mi sie podoba)
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]

Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam
KacperS
Nowicjusz

Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: Audi

20 Paź 2014, 10:50

Ponawiam pytanie.
Proszę pomóżcie :)
KacperS
Nowicjusz

20 Paź 2014, 11:07

Wszystkie samochody, które podałeś będą ok. Corsa, jak na samochód o tej wielkości jest bardzo przestronny z przodu. Aż się zdziwiłem wsiadając pierwszy raz, kiedyś mieliśmy w firmie, 1.3, diesel i nawet fajnie to jechało przy takiej masie.
150 km ciężko nazwać dłuższą trasą, ale jednak nie chciałbym tego pokonywać w jakimś malutkim, typowo miejskim samochodzie.
Popatrz na ceed'a. Może być fajną alternatywą, pewnie będziesz musiał troszkę dorzucić ale da się trafic samochód z gwarancją :D
SzpiceR
Nowicjusz

Auto: s40

20 Paź 2014, 12:01

jednak skłaniam się ku Fieście.
Czy miał ktoś doświadczenia z tym autem?
Jeśli tak to jaką sumę należy przeznaczyć na w miarę przyzwoity egzemplarz.
KacperS
Nowicjusz