Malutka kwota - auto na parę miesięcy

13 Cze 2015, 20:18

Cześć.
W najbliższym czasie może "grozić" mi dostanie roboty przez którą będę musiał kupić auto.

Auto do jazdy 10-15 km dziennie. Od czasu do czasu powiedzmy raz w miesiacu trasa 200 km. Po 3-4 miesiącach auto sprzedam dlatego zalezy mi tylko na tym zeby przez ten okres bylo w miare działające.

Teraz dochodzimy do problemu. Kwota łączna z rejestracją i OC to 2000 :mrgreen:. Mam nadzieje ze istnieje mozliwosc przepisania OC z poprzedniego wlasciciela wiec na tym sie zaoszczedzi. Nie planuje tez kupowac auta "do przeglądu"

Powiedzcie mi co + - mozna wymyslic w tej cenie i które z aut przeze mnie wymienione zostawic a ktore wykreslic (w kolejnosci jak uważam)
1. Felicja (pewnie 1.3)
2. Cinquecento (700/900)
3. Uno (pewnie Fire 0.9)
4. Punto/siena
5. 106 (wątpie w kupno auta w takiej cenie)
6. Corsa A
7. Matiz
8. Tico

Które wziąc pod uwage? które przekreślić? Czy cos interesujacego przeoczylem w moich poszukiwaniach
Gniewu
Nowicjusz

Auto: brak

13 Cze 2015, 20:20

Polonez. Przynajmniej to auto na trasę a nie jakieś Tico czy CC 700
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

13 Cze 2015, 20:26

zapomnialem powiedziec :) Dobrze zeby nie paliło jak smok, miło żeby mialo gaz ale miec nie musi. Polonez to jednak spoooore spalanie chociaz tez go biore pod uwage
Gniewu
Nowicjusz

13 Cze 2015, 20:26

Szukaj aut z OC i przeglądem które jeździ,skręca,hamuj czasami trąbnie.

[link do oferty na Allegro wygasł] zobacz na taką Starletke.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

13 Cze 2015, 20:32

W sumie jak ma być trasa to chyba ta tojka odpada.
[link do oferty na Allegro wygasł]
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

13 Cze 2015, 20:35

ja sie spodziewam ze cudów nie znajde. chce cos co wlasnie jezdzi i skreca, w miare mało pali i ma tanie czesci (jesli bym cos musial przez ten czas naprawiac) patrząc przez pryzmat Cinquecento to rover i Civik wcale nie sa zle w trase :).
Gniewu
Nowicjusz

13 Cze 2015, 21:11

Rover i Civic nie ale wszelkiej maści Tica, Matizy i inne Cieniasy to tragedia
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

14 Cze 2015, 08:47

Skąd jesteś bo może miałbym coś dla Ciebie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Cze 2015, 10:40

małopolska. powiedzmy krakow :) Odezwe sie pod koniec miesiaca jakbym coś wiedział i jakbym był blizej kupna :) Póki co jutro ostatnia rozmowa o prace, a i do 30stego musze czekac na wypłate :)
Gniewu
Nowicjusz

14 Cze 2015, 10:45

Pytam bo u mnie na Jaworznie jest do wzięcia CC 900 za 950zł,lekko wgniecione drzwi pasażera,technicznie sprawne jeżdzące,OC do końca lipca.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Cze 2015, 11:01

pewnie wlasnie na takim czyms stanie. ale musze poczekac do konca miesiaca no i zalezy czy dostane ta prace (ewentualna moja praca będzie miedzy czestochowa a katowicami)
Gniewu
Nowicjusz