Mały benzyniak do miasta do 8-9 tys zł

05 Mar 2016, 00:57

Owszem ale silniki są praktycznie te same.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

05 Mar 2016, 02:01

Mam taką corse i nie narzekam, owszem demonem szybkości to ona nie jest, ale nie narzekam. Głównie jeżdżę po mieście i obszarach niezabudowanych i jadąc w dwie osoby daję radę. Jakością nie powala, ale do wożenia dzieciaków powinna wystarczyć. Można się przyczepić jeszcze do spalania bo w zimie przy dosyć agresywnej jeżdzie potrafi spalić prawie 8l :shock:
Nikic
Nowicjusz

Przebieg/rok: 4tys. km
Auto: Opel Corsa c

05 Mar 2016, 02:02

Barol napisał(a):Owszem ale silniki są praktycznie te same.

Dziwne bynajmniej bo mi, np. osiągi polo nie przeszkadzają ale to może w sumie dlatego, że od samego początku jeździłem praktycznie tylko nim oraz raz clio 1,2 i seicento 900, itp. o podobnej mocy i gabarytach :wink: Z ciekawości muszę się wybrać kiedyś na testy jakiejś corsy 1,2 bo to aż dziwne jest :wink:
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

05 Mar 2016, 13:30

Pewnie zależy też sporo od tego kto czym wcześniej jeżdził bo niektórzy mogą pół życia przejeżdzić Seicento póżniej zmienić na Golfa 1.6 i dla nich to będzie demon prędkości :naughty:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

05 Mar 2016, 13:37

Barol napisał(a):Pewnie zależy też sporo od tego kto czym wcześniej jeżdził bo niektórzy mogą pół życia przejeżdzić Seicento póżniej zmienić na Golfa 1.6 i dla nich to będzie demon prędkości

No nie powiem ale Polo jeżdżę jako pierwszym autem ale tą dynamikę wyczułem od razu i troszkę słabo tam mi się wydawało, że ciągnie ale jednak po przejażdżce 900-tką seicento od razu stwierdziłem, że polo daje radę :wink:
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Rok produkcji: 2010

05 Mar 2016, 14:18

Shatanka napisał(a):jak masz coś ciekawego na oku to wklejaj linki żebyś nie kupiła jakiegoś złomka

Ta Corsa akurat nie ma linku, nie ma jej na ogłoszeniach nigdzie, bo to dostałam w odp na moje ogłoszenie "kupię auto..."

Z ogłoszeń otomoto czy olx ciężko cos normalnego znaleźć od osoby prywatnej, bo tak to same złomki są przywożone z zagranicy, albo jacyś handlarze kombinatorzy co maja na umowach nieporejestrowane auta.
Ostatnio edytowany przez Ela12 05 Mar 2016, 14:28, edytowano w sumie 2 razy
Ela12
Nowicjusz

Auto: szukam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota FT-86 Concept
    Po ponad roku domysłów i plotek, na Tokyo Motor Show 2009 Toyota pokazała coupe FT-86 Concept, opracowane we współpracy z Subaru. Spadkobierca tylnonapędowej legendy driftu – Corolli AE86 – otrzymał ...

05 Mar 2016, 14:24

Jakaś odcieniowa się wydaje..
Barol
Awatar użytkownika

05 Mar 2016, 14:27

Barol napisał(a):Jakaś odcieniowa się wydaje..

Hmm czy ja wiem, z zdjec nic nie zauważam.
Ela12
Nowicjusz

05 Mar 2016, 14:52

Może światło tak pada ale pytanie czemu taka niska cena,po 7k chodzą 2002 a tutaj polift 2004.. ile to ma przejechane?
Barol
Awatar użytkownika

05 Mar 2016, 15:08

Ten silnik będzie miał 80km (w 2004roku był zmodernizowany i otrzymał 5km więcej) przez co silnik jest trochę bardziej dynamiczniejszy. Plusem jest to że posiada łańcuch rozrządu ale często szybciej się zużywa niż powinien. Ogólnie silnik jest bezawaryjny,bywają czasami problemy z zaworem EGR.
Z ceną jak Barol zauważył trochę jest nie tak,zadbane sztuki z tego roku chodzą nawet po 10tysięcy więc możliwe że coś jest na rzeczy i ktoś szuka frajera żeby się szybko auta pozbyć.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2003

05 Mar 2016, 17:49

Cena jest jaka jest, ale mieści sie w moim budżecie, więc dobrze. Auto podobno ma przejechanie około 180 tys km, obecnie jest 2 lub trzeci właściciel który posiada to auto od półtorej roku.
Ela12
Nowicjusz

07 Mar 2016, 11:13

Nadal aktualne, poszukuję nadal.
Ela12
Nowicjusz

07 Mar 2016, 16:51

A co z Corsą?
Barol
Awatar użytkownika

08 Mar 2016, 16:08

Corsa daleko ode mnie jest jakieś 100km i chyba raczej tam nie będe sie wybierała. Byłam dziś na oględzinach Ibizy 1.4 z 2003r, własciciel chciał za nią minimum 8500zł, jeździ nią od 5 lat. Wizualnie i technicznie było wszystko ok, przynajmniej wg zgrubnych oględzin.
Ela12
Nowicjusz

08 Mar 2016, 17:39

Nie wygląda żle tylko coś odstaje pod progiem pod fotelem pasażera z przodu.
Barol
Awatar użytkownika