Witam,
Wybrałem sobie taka ofertę:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]Chcę jechać go zobaczyć, jakie Wasze opinie ?
Również oferty pomocy osób doświadczonych w motoryzacji, znających takie auta mile widziana
Korespondencja ze sprzedającym:
Twoja odpowiedź:
Witam Jaki powód sprzedaży ?
14 lut, 01:28
Przeczytana14 lut
Trochę dziwne pytanie
![Uśmiechnięty :-)]()
. Chcę kupić młodszego.
lukien2 Zablokuj użytkownika 14 lut, 08:40
Twoja odpowiedź:
Można prosić o więcej informacji ? Czy było coś więcej w nim wymieniane przez ostatnie lata niż wypisane na aukcji, jakie usterki się pojawiały, czy serwisowane ? Trochę duży przebieg
![Kwaśna mina :/]()
, udokumentowany ? Szukam auta, ale szczerze trochę się boje (wiadomo, mozna różnie trafić), jakie trasy aito zwykle pokonuje (ile km) ? Ja Czaplinek.
14 lut, 12:53
Przeczytana14 lut
Witam Panie Mariuszu. W ubiegłym roku wymieniłem przednią szybę ponieważ oryginalna miała w dwóch miejscach wytłuczenia po kamyczkach, których nie dało się naprawić. Szybę wymieniłem w Nord Glass w Koszalinie na co mam fakturę i można to sprawdzić. Jeżeli chodzi o przebieg, to ja myślę, że jest to normalny przebieg jak dla auta w tym wieku (12 lat). Oczywiście u nas w Polsce kupuje się auta z 2004 r. z przebiegiem ok 180 tyś. i każdy wie ,że jest to przekręt, ale za to ładnie wygląda. Co roku robię przegląd na jednej stacji diagnostycznej w Świdwinie i jak Pan zapewne wie, na każdym takim przeglądzie wpisywany jest stan licznika(można sprawdzić). Auto przeważnie używane jest na trasie do Koszalina i z powrotem oraz 2 razy w roku dłuższa trasa (polskie góry). Wiem ,że silnik ten nie lubi jazdy miejskiej, więc nie używałem go w takich warunkach. W związku z tym, że auto posiada FAP i nie wiadomo kiedy się on wypala, zamontowałem kontrolkę, która informuje mnie o rozpoczętym procesie wypalania i jego zakończeniu. Dlatego FAP jest w bardzo dobrej kondycji.
lukien2 Zablokuj użytkownika 14 lut, 14:34
Twoja odpowiedź:
Trochę więcej pytań
![Uśmiechnięty :)]()
Jak wygląda żużycie chłodnicy, nie "kruszeje" od spodu ?
czy turbosprężarka była regenerowana od nowości ?
z układem wtryskowym było coś robione ?
dwumasa była wymieniana razem ze sprzęgłem ?
dlaczego uważa Pan, że FAP jest w bardzo dobrej kondycji, sama
kontrolka tego nie sygnalizuje, był uzupełniany płyn do FAPA ?
wypalające się klosze lamp przednich i żarówki ?
co ile były wymieniane płyny eksploatacyjne i jakie ?
kiedy był wymieniany rozrząd ?
jak spisuje się pompa wspomagania ?
felgi nieprzelotowe ?
były jakieś problemy z kierunkowskaami ?
klapy nawiewów wmieszalniku - były wymieniane ?
czy coś w zawieszeniu było robione ?
21 lut, 15:11
Przeczytana21 lut
Chłodnica nie kruszeje, nie wiem czy turbina była regenerowana ja tego nie robiłem. Z układem wtryskowym nie było nic robione, dwumasa wymieniana była bez sprzęgła gdyż tylko ona była uszkodzona. Uważam,że FAP jest w bardzo dobrej kondycji ponieważ nigdy nie wyłaczałem silnika, gdy zaczynał się proces wypalania. Płynu jest jeszcze 2 litry. Płyny wymieniane na czas: chłodzący i hamulcowy co 2 lata, olej total Quartz 9000 5W40 co 15000-18000 km. Wypalające się klosze lamp przednich???? Rozrząd wymieniony przy 200 000 km. Pompa wspomagania bez zastrzeżeń, felgi nie przelotowe. Jakie problemy z kierunkowskazami????? Z klapami nawiewów jest problem w citroenach a nie w peugeotach mimo iż to ten sam koncern. Oczywiście, że przez okres mojego użytkowania w zawieszeniu było robione: dwa dolne sworznie wahacza i jeden górny, łączniki stabilizatora z przodu i z tyłu, przecież to normalne na naszych drogach.
lukien2 Zablokuj użytkownika 21 lut, 17:10
Twoja odpowiedź:
szukam auta, rozglądam się, biorę Pana ofertę poważnie pod uwagę, ale jeszcze się rozglądam (nie śpieszy mi się z zakupem), czy te wymiany (rozrząd i koło są udokumentowane przy określonym przebiegu ?) - a wcześniej od kogo Pan te auto kupił ? - boję się zakupu auta używanego jak ognia, ale tylko to wchodzi w grę
![Uśmiechnięty :)]()
22 lut, 01:09
Przeczytana22 lut
Witam. Ja Pana nie namawiam do kupna akurat mojego auta, ale jestem zadowolony, że bierze Pan je pod uwagę. Kupując auto używane trzeba liczyć się z tym ,że poniesiemy pewne wydatki związane nie tylko z przerejestrowaniem. Ja kupując auto używane zawsze wymieniam rozrząd, filtry, oleje i płyny, mimo że można było je jeszcze eksploatować. Na zakup koła dwumasowego mam fakturę. Rozrząd i olej trzeba będzie wymienić przy 270 000 km. Auto kupiłem w Chojnicach od sędziny sądu okręgowego. Pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwań.
lukien2 Zablokuj użytkownika 22 lut, 21:03
Twoja odpowiedź:
oferta ciągle aktualna jakby co ?
28 lut, 13:54
Przeczytana28 lut
jeszcze tak
lukien2 Zablokuj użytkownika 28 lut, 18:49
Twoja odpowiedź:
chętnie bym podjechał i zobaczył auto, najpierw zobaczył sam, jakaś jazda próbna jeśli Pan wyrazi zgodę a później ewentualnie bym podjechał z jakimś ekspertem, ewentualnie kontrola w ASO ? jeśli chodzi o wyposażenie, alarmu brak ? alufelgi ? domykanie szyb z pilota, bagażnik z pilota ?
28 lut, 20:23
Przeczytana28 lut
dobrze, proszę podać ewentualny termin jaki Panu pasuje.