Witam serdecznie.
Niedawno założyłem działalność i auto osobowe niestety nie daje rady więc myślę nad zakupem nieduzego dostawczaka typu Doblo.
W 90% będzie użytkowane jak osobowe, praca, zakupy itp.
Pozostałe 10% to transport mebli, AGD, materiałów typu panele, drzwi, kafelki, narzędzi - zajmuje się aranżacją wnetrz - nie typowo remont - ale czasami dowożę ekipie materialy wykończeniowe i meble.
Na czym mi zależy to:
- Pb z możliwością założenia LPG ( ekonomia i mniej eksploatowane auta) - nie zależy mi na mocy, jeśli raz na tydzień będę musiał obładowanym autem pojechać 80km/h max to żaden problem
- wymiary paki - nie muszę zabrać masy rzeczy ale jak trzeba wcisnąć sofę to wys x szer drzwi ma znaczenie, z kolei 2.5m paczka z szafą z Ikei też musi wejsc choćby przywiązana sznurkami z otwartymi drzwiami
- oraz standardowo żeby nie pójść z torbami na naprawy
Wolałbym wersję osobowa i składane siedzenia ale chyba jestem zdany na kabina plus paka ze względów na odliczenie - choć w tym jestem zielony i musiałbym spytać księgowa.
Plusem byloby na pewno 3 miejsca z przodu lub coś takiego jak otwierana ścianka i składane przednie siedzenie jak w Dacii Dokker.
Nie ma dużo takich aut i pewnie mógłbym sam coś wybrać ale nigdy takiego auta nie miałem i pewnie nie myślę o rzeczach, które ktoś doświadczony w użytkowaniu aut dostawczych uzna za oczywiste dlatego będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc i rady.
Dziękuję bardzo i pozdrawiam