Mały fajny sprytny samochodzik dla studenta

16 Sty 2010, 16:35

Witam! Szukam jakiegoś fajnego samochodu do jazdy po krakowie. Planuję przeznaczyć 10-15 tys. zł. Zależy mi na tym, by było to niewielkie, w miarę ekonomiczne autko ładnie się prezentujące. Mile widziany sportowy wygląd, ale żeby było wygodne do jazdy również na tyle. Nie jak w peugeotach ze składanym dachem. No i nie może to być jakiś muł jadący 20kmph bo wstyd :>

Pozdrawiam serdecznie i liczę na pomoc, bo nie wiem wśród jakich marek najlepiej szukać. A najlepiej jak by doradził szczęśliwy posiadacz jakiegoś modelu.
68mustang

16 Sty 2010, 16:47

Seicento w limitowanej wersji Schumacher,wiem że za te pieniądze można dostać inne auta ale Seicento dla młodego drivera wydaje mi sie dobre
[link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

16 Sty 2010, 16:49

68mustang napisał(a):Witam! Szukam jakiegoś fajnego samochodu do jazdy po krakowie. Planuję przeznaczyć 10-15 tys. zł. Zależy mi na tym, by było to niewielkie, w miarę ekonomiczne autko ładnie się prezentujące. Mile widziany sportowy wygląd, ale żeby było wygodne do jazdy również na tyle. Nie jak w peugeotach ze składanym dachem. No i nie może to być jakiś muł jadący 20kmph bo wstyd :>

Pozdrawiam serdecznie i liczę na pomoc, bo nie wiem wśród jakich marek najlepiej szukać. A najlepiej jak by doradził szczęśliwy posiadacz jakiegoś modelu.

MG ZR, rover 200, honda civic, mazda 323 wszystkie w benzynie z gazem, bo klekota bardzo szybko zajezdzisz w cyklu miejskim biorac pod uwage ze napewno niebedzie w dobrym stanie jesli chcesz na niego przeznaczyc 15tys max
halsky11

16 Sty 2010, 17:01

barol91 napisał(a):Seicento w limitowanej wersji Schumacher,wiem że za te pieniądze można dostać inne auta ale Seicento dla młodego drivera wydaje mi sie dobre
[link do oferty na Allegro wygasł]

Po co przepłacac za ta wersje? Lepsze to nie jest pod żadnym względem, a i wygląda tragicznie. Ten rok kupi spokojnie za 5tys.
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

16 Sty 2010, 17:09

nie no fiata raczej nie chcę. już miałem :D Nie chodzi o to, zeby samochód był mały i łatwy do jazdy, bo jeździłem vectra '90 2.0, vito, cr-v, teraz s80 d5 2.4. chodzi o to, zeby nie był niepotrzebnie duży i mozna bylo sprytnie zaparkować :D

ten MG ZR całkiem mi się podoba, będę przeglądał oferty.

wiem, ze 15 tys. to nie 80 tys. ale na pewno da się coś okazyjnie kupić. nie musi to być już teraz, natychmiast. nie spieszy się :D dopiero planuję zakup, wybieram marki, których będę szukał. jak trafi się okazja, to kupię :>

i dziękuję serdecznie wszystkim za pomoc w wyborze!
68mustang

16 Sty 2010, 17:18

golf IV, astra II
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

16 Sty 2010, 22:11

a orientuje się ktoś może, czy nie lepiej mi będzie wziąć sobie dieselka jeśli mam firmę?
68mustang

16 Sty 2010, 22:27

Dieselek po mieśie..?
No chyba nie bardzo... No chyba ,że auto ma na siebie zarabiac..?
Dla mnie fajna sportowa Ibiza ...to jest to !!!
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

16 Sty 2010, 22:49

No dobrze Artur prawisz Ibiza ale jak dla mnie w wersji Cupra
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

16 Sty 2010, 22:57

artur73 napisał(a):Dieselek po mieśie..?
No chyba nie bardzo...

a dlaczego nie? jak to?
68mustang

16 Sty 2010, 23:27

Diesel jest najlepszy tylko wtedy jeśli robisz najmniej 30tys.km rocznie a po mieście w rok to chyba nie za bardzo
Barol
Awatar użytkownika

17 Sty 2010, 11:10

Poza tym takiego dieselka jeżdżąc po mieście tylko krótkie odcinki,to "załatwisz" szybciej niż się tobie wydaje... Dodatkowo skoro będzie wiecznie niedogrzany,to wcale nie będzie aż taki ekonomiczny. ...bo to że dłużej się nagrzewa od benzynki ,to pewnie wiesz... :smile:
artur73
Awatar użytkownika

17 Sty 2010, 12:17

A może Peugeota 406 Coupe.

Przykład: [link do oferty na Allegro wygasł]
daniel_
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętokrzyskie

17 Sty 2010, 13:10

Fajny,oryginalny wygląd ale jak na mnie to mi automat nie pasuje... lepiej zwykła skrzynia.
artur73
Awatar użytkownika