Mały hatchback do 5300 zł

07 Kwi 2021, 09:13

Witam, od jakiegoś czasu szukam swojego pierwszego samochodu. Najbezpieczniej czuję się w małych hatchbackach, mam już trochę doświadczenia z VW Polo. Samochód byłby używany głównie w mieście, ale będą się też zdarzały pewnie dość często (raz na 2 miesiące?) trasy ok. 200 km. Chciałabym zmieścić się w maksymalnie 5300 zł. Najlepiej też, żeby był na benzynę. 5 drzwi to też duży plus. Najbardziej interesuje mnie Yaris, ze względu na swoją bezawaryjność, na czym bardzo mi zależy. Zastanawiam się też, czy ktoś z Forumowiczów ma doświadczenie z Daihatsu Cuore, z tego co czytałam jest bardzo porządny, jedynie dostęp do części byłby problemem. Załączam kilka linków, być może ktoś będzie zdolny udzielić rady. Z góry wszystkim dziękuję za pomoc :)

https://stary-dzierzgon.lento.pl/daihat ... 06877.html
[link do oferty na Olx wygasł]
irees
Obserwowany

Prawo jazdy: 03 10 2018

07 Kwi 2021, 18:44

Mając 5k szukaj przede wszystkim auta w dobrym stanie w miarę blisko miejsca zamieszkania, marka jest mniej ważna. Zadbany Fiat będzie o wiele lepszym wyborem niż zajeżdżona Toyota.
Cuore raczej bym odpuścił - malutkie autko, zbudowane z papierowej blachy. Przy dzisiejszym natężeniu ruchu oraz jego intensywności, może być nawet niebezpieczne.

Zielony Yaris i Polówka do obejrzenia.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004