witam wszystkich forumowiczów
przymierzam się do kupna samochodu i interesują mnie małe samochody z silnikiem diesel w cenie ok 18tys rocznik 2004 lub młodszy
ma być oszczędny, bo będę nim dojeżdżał do pracy ok 35km ale tez żeby nadawał się czasem na dłuższa wycieczkę
proszę o jakieś propozycje najlepiej z uzasadnieniem, z tego co się rozglądałem po rożnych stronach z testami i opiniami to mam dwóch faworytów Citroen C2 1.4hdi i Ford Fiesta 1.4 tdci.
Jestem sam nie mam rodziny także nie przeszkadza mi ze C2 jest właściwie dwumiejscowy ale interesują mnie też opinie jak się nimi jeździ
C2 będzie ci kiedyś mniej korzystnie odsprzedać od C3...
Zastanów się... Nie przekreślaj też Clio..! To bardziej Uniwersalny gabarytowo pojazd.
A co byś powiedział na takie coś↓
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ??? Bo wiesz,jest jeszcze inna droga,czyli dozbierać 2k i szukać "pewnej inwestycji" w Toyotę Yaris D4D...
z Toyotą jest taki problem że mi się nie podoba..ten samochód nie ma deski rozdzielczej a wygląd w środku jest ważniejszy niż na zewnątrz bo w końcu jako kierowca będę siedział w środku Clio niby fajny i silnik ekonomiczny ale mam wątpliwości bo trochę ludzi pisze że są awaryjne i deliktny silnik wrażliwy na jakość paliwa
Corsa nie jest zła, ale chyba już bym wolał Fiestę bo podobno ma lepsze zawieszenie,
panda wygląda jak jakaś zabawka, punto może i by jeszcze uszło ale raczej też bym nie chciał, ale i tak wszystko to kwestia napotkanej okazji, tylko czy 1,3 do punto to nie za mało, musiałbym poszukać jakiś opini bo w sumie za fiatami się w ogóle nie rozglądałem
Ogólnie ten silniczek 1.3 ma 70KM i naprawdę świetnie radzi sobie z punto jest żwawy... na pewno nie będzie to wyścigówka ale zapewne odwdzięczy się niskim spalaniem Ja mam 1.9 JTD no i nie powiem bo TDI przy tym silniczku wymięka ciut więcej pali od TDI ale za to ma świetne przyśpieszenie i elastyczność... Ja bym się za takim punciakiem rozejrzał ....
P.S. O gustach się nie dyskutuje ale akurat mi się panda bardzo podoba takie jedyne autko w swoim rodzaju
JEST: - Renault Scenic II ph2 1.6 16V LPG 115KM 2008r - Fiat Panda 1.2 8V LPG 60KM 2003r - Ford Galaxy 1.9 TDI 115KM 2000r - ZIPP VZ-2 125cm3 2015r
Światowa premiera Golfa GTD GTD jest od 31 lat "dalekobieżnym ekspresem" w ofercie Golfów – w wyjątkowy sposób łączy przyjemność jazdy i osiągi samochodu sportowego ze spalaniem typowym dla małych samochodów. Teraz, na bazie ...
seat leon silnik1,9 tdi 90 kw lub audia3 z tym samym silnikim i moca hm..zalez ile masz kasy a spalanie takie same lub mniejsze z wyzej wymionymi autkami pozdro
milutki5, miałem to samo zaproponować... na 100% nie będzie to samochód z 2004 roku ale za to fajne ładne autko i mało awaryjne... Młodszy na 100% będzie seat leon... Audio bym odpuścił bo będzie o kilka lat starsze niestety a tak naprawdę to to samo tylko inny znaczek i stylizacja ....
JEST: - Renault Scenic II ph2 1.6 16V LPG 115KM 2008r - Fiat Panda 1.2 8V LPG 60KM 2003r - Ford Galaxy 1.9 TDI 115KM 2000r - ZIPP VZ-2 125cm3 2015r
Ja bym poszedł w Toyotę, bo np. taki Opel czy Fiat to leci na łeb, na szyję z roku na roku jeśli chodzi o cenę, sam kilka lat temu kupowałem Opla Astrę za duże pieniądze, jak sprzedawałem wziąłem tyle, co nic :/
“Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno”
sirpawel napisał(a):no niby tak, ale teraz murze mieć więcej żeby kupić toyotę
co sądzicie o vw fox 1.4tdi? nie za duże nie za dużo pali i większy od lupo
w rodzinie mam polo z tym silnikiem i spala srednio 4,2l/100km
wiec to malo
Fox ma troche nizsza jakosc i gorsze materialy niz vw produkowane w europie, chociaz wynika to glownie z tego ze to auto z zalozenia tanie
Nie jest za duzy <4m
no wiadomo, coś za coś, niższa cena gorsza jakość, ale silnik 1.4TDI ten z Brazylii i Europy to chyba ten sam? i niby fox ma płytę podwozia przejętą z polo, to chyba nie jest całkiem zły samochód. Wydaje się kompromisem między polo a lupo za w miare rozsądne pieniądze, tylko pytanie czy z tą obniżoną jakością to już staje się przeciętnym samochodem w tej klasie czy nadal warty uwagi
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.