Mały samochód dla początkującego.

26 Kwi 2016, 15:28

Siemanko :)
Jestem nowy na forum więc też proszę o jakąkolwiek wyrozumiałość :D
Nie długo będę zdawać prawo jazdy i zastanawiam się jaki samochód kupić, nie pracuję więc nie będę miał zbytnio kasy na comiesięczne naprawianie wozu więc chciałbym coś mniej awaryjnego.
Najlepiej byłoby gdyby był w miarę mały coś typu cinquecento, polo, corsa b itd , chętnie kupię coś w gazie.
Codziennie samochodem będę jeździć jakieś 30 km i od czasu do czasu wyjechałbym nim w dłuższe trasy więc chciałbym żeby był bardziej dynamiczny ( nie chcę stresować się przy wyprzedzaniu innego samochodu )
Na ten wydatek będę miał około 5-6 tyś.
Dzięki za pomoc :)
duli28
Nowicjusz

Auto: Nie mam

26 Kwi 2016, 17:14

Do oględzin bierz dobrego mechanika i kieruj się stanem technicznym a nie wizualnym. W tym budżecie i tak perły nie dostaniesz. Oglądaj spód i sprawdzaj jak udokumentowane są ewentualne naprawy, na jakich częściach, kiedy itp.
Kieruj się stanem auta a nie marką czy modelem. O wyborze można mówić jak ma się jednak większy budżet :(
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska

26 Kwi 2016, 18:21

Najpierw zdaj prawko a póżniej pytaj taka dobra rada :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

26 Kwi 2016, 19:53

W sumie racja ;) Ale wolałbym wcześniej się dowiedzieć czego szukać za taką kasę :)
duli28
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak jeździć oszczędnie hybrydą?
    Jest stale rozwijana i zdaniem wielu stanowi złoty środek między bezemisyjną jazdą, a swobodą typową dla aut spalinowych. Technologia hybrydowa od lat jest czymś więcej niż tylko ciekawostką i pozwala oszczędzać kierowcom ...