22 Gru 2022, 07:00
Układ wspomagania to nie układ klimatyzaci,jeśli coś okazuje się skuteczne i się sprawdza to po co mam grzebac,zwłaszcza jeśli auto musi jeżdzić ,nie stać,ja podałem tylko inny wariant,który sprawdziłem u siebie,w tym wypadku pytający znalazł sobie przewód,ale ktoś inny moze sobie skorzystać z innej opcji,układy kierownicze bywają skore do przeciekania,pocenia się,a wszystkie uszczelniacze działają na zasadzie zagęszczenia,mozna zastosować uszczelniacz Prestone,przeznaczony do ukł.wspomagania,posiada taką samą konsystencję,zapach jak moto doktor,który racze jest kojarzony z czymś badziewnym,preparat Febi do likwidowania wycieków z ASB też ma identyczną konsystencję,czyli jest gęsty,stosowałem w MB 190 ,ale z głową,by nie przesadzić,gdybym miał za każdym razem przy takich bzdurach od razu grzebać przy aucie to naprawdę,tylko nowe auto z salonu,preparat Kleen Floo skutecznie uszczelnił mi układ chłodzenia w poprzednim Mercedesie,zaznaczam,muszą to być b.małe wycieki,to oczywiste,kazdy niech sobie robi jak chce,ja wybieram zawsze opcje takie,gdy tylko rokuje to na zlikwidowanie problemu bez grzebania .