REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
.galakty napisał(a):cummulus napisał(a):znajomy ma Abarth Killera zrobionego na 180KM i piłując na niemieckich autostradach robi 8l/100km, a na polskich spokojnie poniżej 6l/100km wychodzi, średnia mieszanej jazdy, a nogę ma ciężką to 7.5l/100km
A w tej bajce były smoki? Spalanie z kompa czy dystrybutora? No chyba że piłowanie na niemieckiej autostradzie to jazda 130 km/h.
Pionek napisał(a):nie wiem czy Ty w ogóle rozróżniasz auta..
Pionek napisał(a):To ma 12 sek do setki!!!!!!
galakty napisał(a):Dziwi mnie tylko że sam nie jeździsz cudownym 1.8T którego polecasz w każdym temacie.
cummulus napisał(a):Samochód w którym wygodnie pojedzie ktoś wzrostu 183cm i poradzi sobie ze stromym podjazdem po nierównej, zimą zaśnieżonej drodze ( prześwit z IS'a wystarczy, niżej już może nie).
nie jesteś wcale lepszy, bo polecałeś sportową wersję kompakta, który na pewno ma prześwit jak najlepsze dakarówki...Pionek napisał(a):Tylko warto pamiętać że spalanie nie jest jedynym wymogiem ale też i takie aspekty gdzie takiego Yarisa i Colta myślę że szybko zweryfikuje rzeczywistość - już widzę tę jazdy silnikiem turbo fwd po zaśnieżonej drodze i tę cudną wygodę
Takie auta to byle deszczyk i już mają problem, bo waga taka że pewnie niejeden Pudzian martwy ciąg nimi robił
świetny silnik, o wiele łatwiej na niego trafić niż na 1.8T (mowa tutaj o czyś znośnym do jazdy). Z tego co pamiętam w serii jest zakuty.cummulus napisał(a):A co sądzicie o Grande Punto 1.4 120KM