Mam 80.000tys na samochód Poszukuje coś nowego.

25 Gru 2009, 15:50

no sorry ja jeszcze nigdy nie widzialem Lambo ferrari Maserati itp....widzialem tylko porshe i to tylko boxtera :) a na wsi nie mieszkam :)

Olsztyn-Szczytno- Ciechanów

tutaj prestiż wyznaczają najnowsze bmw audi czy mercedes :)
Fiat Bravo 1,9 JTD 2000r
Opel Astra F Gsi 2,0 16v 1994r
Opel Astra F 1,6 16V 1995r
hemp
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczytno

25 Gru 2009, 15:58

Zresztą, kupowanie samochodu po to by inni zwracali na niego uwagę, by był prestiżowy (co nie zawsze znaczy dobry) świadczy hmm... o rozmaitych kompleksach? Wolę być kojarzony z dresiarzem i jeździć jakimś fajnym BMW, bo uważam że jest bardzo dobre, niż na siłę brać jakieś Ałdi, Mercedesa czy inne Wolwo tylko dlatego że mają lepszą reputację wśród sąsiadów, ale ogólnie są gorszymi autami...

Co do tego A4 z ogłoszenia: takie nowe kosztuje prawie 130tys. zł, więc za taką cenę jaka tam jest w ogłoszeniu to prawdopodobnie zbijany z 2 różnych, z których jeden był po czołowym a drugi owinięty w drzewo. Oczywiście prestiż będzie przeogromoniasty, normalnie tak ogromny że ludzim widząc taką hiper prestiżową furę będą gałki oczne wypadały, ale prestiż może się skończyć w momencie wypadku, gdy owo taplające się w prestiżu i przyciągające wzrok wszystkich kierowców w okolicy A4 nie poskłada w kontrolowany sposób tak jak zamierzali konstruktorzy w Inglostadt...

[ Dodano: Pią Gru 25, 2009 15:02 ]
W Warszawie sporo się kręci Porsche Cayenne, wydaje mi się że nawet więcej niż maluchów :P Inne Porsche też, Ferrari i Maserati są rzadszym widokiem ale też już kilka widziałem, w tym Ferrari nowe jak i te starsze.

A nie sorry, widziałem jedno Audi które przyciągnęło mój wzrok, a raczej słuch: R8, raz w Krakowie i kilka razy w Warszawie, często widzę je też pod parkingiem HayGroup (taka firma) stoi jedno zaparkowane. To już takie prawie Lambo :wink:
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

25 Gru 2009, 16:09

no i nie wytłumaczyłes mi :)

bo ciagle uwazam swoje....

ze jakis tam prestiż bedzie napewno takim audi....wiekszy nize BRavo itp ;]
Fiat Bravo 1,9 JTD 2000r
Opel Astra F Gsi 2,0 16v 1994r
Opel Astra F 1,6 16V 1995r
hemp
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczytno

25 Gru 2009, 16:09

ACSznycel napisał(a):Zresztą, kupowanie samochodu po to by inni zwracali na niego uwagę, by był prestiżowy (co nie zawsze znaczy dobry) świadczy hmm... o rozmaitych kompleksach?
prestiż to jest jak masz samochód na który nie zwraca się uwagi ale jak już ktoś popatrzy to mówi "uuuuu niezłe autko" :wink: takie na przykład A8 4,2 biT, niby limuzynka
takie na które zwraca się uwagę to lans :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

25 Gru 2009, 16:38

Rzecz prestiżowa to nie taka, na którą zwracają uwage wszyscy. Prestiżowa jest torebka od Prady za 20tyś, która w zasadzie nie rózni się niczym od tej ze zwykłego sklepu za 500zł. Ogolnie prestiż = drogo. W duzych miastach są prestiżowe dzielnice, a róznią się od innych tym, że są tam drogie mieszkania i domy. Audi jest średnio prestiżową marką, troche tego prestiżu ma ale nie tyle co BMW czy Mercedes.

Prestiż = wykształcenie, zawód, styl życia, dochody. Wiadomo, że wchodzi równiez w skład statusu społecznego.
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

25 Gru 2009, 20:21

Szczerze to ten prestiż wynikający z posiadania A4 B8 już będzie wygasał, bo już coraz więcej jeździ używanych (kupionych, poskładanych z 2óch w całość, za dużo niższą cenę) i nawet jak ktoś jedzie nówką to Ci wszyscy co patrzą, i mogą pomyśleć - "o ale fura, ale i tak pewnie z Niemiec ściągnięte". Mało b7 i b6 jeździ teraz? Kwestia roku jak zaleje Polskę fala prestiżowych A4 B8. Ja bym kupił A4 z powodu jakości i stylistyki wnętrza, wyglądu zewnętrznego i właściwości jezdnych, ale strach przed ogłoszeniami w których auto kupuje się 2in1. A ceny w salonach są zdecydowanie za wysokie, tzn. wyposażenie dod. szczególnie, dlatego takie aukcje są podejrzane. Mówiłeś o diodkach... A4 z linka ich nie posiada :)
Witam
Colin
Nowicjusz

Miejscowość: W.

25 Gru 2009, 23:57

ACSznycel w Wawce mieszkasz, że tak często widujesz takie fury jak Ferrari, Bentleye, Aston Martiny, a nawet BMW 7 albo Mercedesa S-klasse?

Audi A4 to nie jest jakieś super auto, ale jakiś tam prestiż ma, szczególnie w Polsce, gdzie większość ludzi to biedota, która nigdy sobie nie kupi sobie samochodu za 130 tysięcy..
skóra
Początkujący

Miejscowość: Poznań

26 Gru 2009, 17:16

Ferrari, Bentleye, Astony i Lambo widuję nieczęsto, ale taka BMW 7-ka, Porsche Cayenne czy S klasa to dość częsty widok, szczególnie w niektórych miejscach (wiadomo, na Pradze koło Wileniaka albo na Bielanach ciężko nawet o S-klasę, ale już w jakimś centrum, przy hotelach, kasynie czy parkingu w galeriach znajdzie się ich całkiem niemało).

Swoją drogą niektóre z tych co lepszych i droższych fur mają rejestrację PO, czyli są z twojego miasta :razz: (jakaś tam firma lizingująca auta ma siedzibę w Poznaniu)
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

26 Gru 2009, 17:31

Większość aut jest chyba PO :) W każdym mieście tego pełno. Leasing ;)
Witam
Colin
Nowicjusz

Miejscowość: W.

26 Gru 2009, 23:12

ACSznycel napisał(a):Zresztą, kupowanie samochodu po to by inni zwracali na niego uwagę, by był prestiżowy (co nie zawsze znaczy dobry) świadczy hmm... o rozmaitych kompleksach?

Plus do tego trzeba dodać, 3/4 osób które mówią o prestiżu to poprostu chce mieć lepszy samochód niż sąsiad- to tyle o tym...hmm... prestiżu. Bo niech mi ktoś powie co to jest dokładnie ten prestiż?
Poza tym ludzie mają problem z wyartykułowaniem swoich potrzeb, bo myślą tak: "co prawda mieszkam w mieście, do pracy jadę 20 min. prostą drogą przez miasto, z miasta wyjeżdżam 1-2razy do roku, to chyba kupię kompakt-, ale z drugiej strony sąsiad ma używanego merca, więc pomyśli że mnie nie stać, to kupie sobie używanego SUVa- co z tego że jest mi zupełnie niepotrzebny, że będą problemy z manewrowaniem po mieście, co z tego że będę miał problemy z parkowaniem w zatłoczonych uliczkach. Będę miał lepszy samochód niż sąsiad." (co z tego że sąsiad ma merca za 30 tys. a ja chce wydać 70 tys. na kompakt- on ma większego/bardziej prestiżowego, więc jest sam bardziej prestiżowy ( :?: :?: :?: )

A tak w temacie:
mimo że sam jestem zwolennikiem nowych samochodów, to jednak jeżeli bys dużo jeździł to może jednak coś większego od kompaktu by się przydało, zwłaszcza na dłuższe trasy. Ta a4 za 80 jest cosik podejzana, ale a4 napewno w trasie byłoby wygodniej niż kompaktem ;)
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń

27 Gru 2009, 12:35

a np. nowe renault megane coupe?
davess1