Mam 80.000tys na samochód Poszukuje coś nowego.

23 Gru 2009, 19:42

Czesć mam 80.000 tyś na auto z salonu,jestem flotowcem.Musi byc dobrze wyposarzony i w dieslu,dziennie pokonuje ok 300 km.Doradzcie teraz jezdze renaultem Clio III generacji samochód był bezawaryjny.Chce kompakt, jesli jest interesujacy samochód klasy średniej godny uwagi czekam na propozycje.
Ostatnio edytowany przez Łukaszek, 24 Gru 2009, 14:40, edytowano w sumie 1 raz
Kowalsky
Łukaszek
Początkujący

Miejscowość: Hajnówka

23 Gru 2009, 20:27

Konkretną Octavię II dostaniesz za tą kaskę.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

23 Gru 2009, 21:44

Jeśli chcesz nowy i klasy średniej to dostaniesz, ale to będzie golas..
skóra
Początkujący

Miejscowość: Poznań

23 Gru 2009, 21:51

a nie lepiej jakies roczne może dwu auto z przebiegiem żędu 40tys ?
wybór o wiele wiekszy i o wiele lepsze wyposażenie :wink:
Toretto

23 Gru 2009, 21:57

Godny polecenia byłby Seat Leon z voldzwagenowskim TDI 1,9 105KM (koszt to ok 74 000zł). Silniejszego raczej w tych granicach nie dostaniesz wcale. Chyba że coś dołożysz to dostaniesz 2.0 140KM za ok 87 000 zł. Jest nowy Golf ale tu znowu aby zmieścić się w cenie trzeba iść na kompromis pom. wyposażeniem a silnikiem i tak aby mieć coś we wnętrzu skazany jesteś na silnik 1.6 TDI 105 KM! Także suma niby duża ale jeśli chce mieć się odrobinę luksusu niestety trzeba swoje zapłacić! Moim zdaniem kupno rocznego auta z małym przebiegiem było by lepszym rozwiązaniem! Dzisiaj nowego auta nie opłaca się kupować. Po opuszczeniu salonu mamy już jakieś 20% w plecy i to w najlepszym przypadku.Chyba że to auto na firmę.
Pozdrawiam,
norpaw
norpaw
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: k/Poznań

23 Gru 2009, 22:55

Toretto napisał(a):a nie lepiej jakies roczne może dwu auto z przebiegiem żędu 40tys ?
wybór o wiele wiekszy i o wiele lepsze wyposażenie :wink:

A kto normalny ci sprzeda auto roczne/dwuletnie z takim przebiegiem? Nie wierz w cuda, nie zdażają się. Auto roczne-dwuletnie z takim przebiegiem w takiej cenie oznacza:

a) właściciel jest kretynem że sprzedaje auto po tak krótkim czasie i tak dużej utracie wartości
b) dachowało, rozerwało je na pół, wypaliły wszystki poduszki powietrzne, a pan Miecio pospawał, naprawił, wyklepał i puszcza na allegro jako prawie nówkę w dobrym stanie
c) nalatało 200-300tys. (w 2 lata w Niemczech nie ma problemu) i coś już zaczęło się psuć, więc nie chcąc dokładać kasę w takie auto hop je do Polski i na allegro.

Podpowiem: punkt a) jest znacznie mniej prawdopodobny niż pozostałe 2.
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

TOP 5 - trendy w projektowaniu współczesnych miast
    Współczesne miasta podlegają nieustannym zmianom, a projektanci miejskiej infrastruktury muszą za nimi nadążać. Mieszkańcy oczekują tworzenia przyjaznych miejsc sprzyjających zdrowiu i dobremu samopoczuciu, a równie ...

23 Gru 2009, 23:06

Ogólnie masz rację. Jednak czasem zdarzają się nowobogatcy, którzy np. mają nowe auto i za rok stać ich na nowe auto luksusowe, więc sprzedają to i tyle.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

23 Gru 2009, 23:07

No ja miałbym kilka opcji:
a) Hyundai i30 kombi z 2-litrowym dieslem 140 koni w maksymalnej wersji wyposażeniowej.
b) Mistsubishi Lancer 1.8 benzynka 143 konie w maksymalnej wersji wyposażeniowej. (odradzałbym diesla w Lancerze)
c) Honda Civic 1.8 benzynka 140 koni Executive. (diesel jest za drogi)
d) I mój absolutny faworyt, bijący na głowę swych braci zbudowanych na tych samych częściach z grupy Volkswagena (Golfa, Octavię, A3, Leona), czyli Volkswagen sirocco 1.4TSI ponad 120 koni, wyposażenie standardowe (co w przypadki Sirocco wcale nie znaczy ubogie).

Wiadomo, pozostali kandydaci będą ciut szybsi, lepiej wyposażeni i Hyundai dodatkowo oszczędniejszy, ale Sirocco ma to coś :wink:
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

23 Gru 2009, 23:12

ACSznycel My kupilismy dla mojej kobiety VW Scirocco 2.0TSI DSG, które było samochodem demonstracyjnym w salonie z przebiegem 4500km. Auto nowe w salonie kosztowało 108tyś zł. Ja zapłaciłem 95tyś i dostałem fakture vatowską. Auto oczywiscie jest na gwarancji producenta.
Ostatnio edytowany przez MajkPZM, 23 Gru 2009, 23:12, edytowano w sumie 1 raz
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

23 Gru 2009, 23:12

jiGsaw napisał(a):Ogólnie masz rację. Jednak czasem zdarzają się nowobogatcy, którzy np. mają nowe auto i za rok stać ich na nowe auto luksusowe, więc sprzedają to i tyle.

Ale to nie kupują klasy kompakt-klasy średniej. Roczne Porsche może się znudzić, roczne BMW Z4 cabrio może okazać się za zimne na zimę), dwuletni Mercedes S-klasa może się zestarzeć bo akurat wyszedł nowszy model i jeszcze nie daj bóg by ktoś pomyślał że ma się używanego... Ale do klasy średniej (nawet premium, czyli BMW 3, Merole C, Saaby 9-3, Audi A4/A5 itp) ludzie się liczą z pieniędzmi, szczególnie na zachodzie, gdzie tego typu auta są traktowane jak u nas kompakty - ot takie robocze jeździdełka, ciut większe niż Smarty i Corsy ale jeszcze żaden luksus.

[ Dodano: Sro Gru 23, 2009 23:14 ]
MajkPZM napisał(a):My kupilismy dla mojej kobiety VW Scirocco 2.0TSI DSG, które było samochodem demonstracyjnym w salonie z przebiegem 4500km. Auto nowe w salonie kosztowało 108tyś zł. Ja zapłaciłem 95tyś i dostałem fakture vatowską. Auto oczywiscie jest na gwarancji producenta.

Opowiedz o nim coś więcej, z takich czysto użytkowych rzeczy których nie wyczyta się w opisie technicznym :wink:
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

23 Gru 2009, 23:20

Opowiedz o nim coś więcej, z takich czysto użytkowych rzeczy których nie wyczyta się w opisie technicznym

Ja nie jestem obiektywny w tych sprawach. Uważam, że FWD wypada zawsze słabo. Vw prowadzi się świetnie chociaz powiem, że ostatnio byłem na jazdach testowych GOlfem VI GTI i jednak GTI prowadzi się dla mnie lepiej. Sciracz jak na FWD wypada bardzo fajnie, skrzynia DSG bardzo fajnie sobie radzi z samochodem, ogolnie auto fajne dla kobiety do turlania w miescie.

Jak chcesz jakies konkrety to pytaj, odpowiem.
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

24 Gru 2009, 01:26

A ja Ci polecam - nietypowo - Fiata Bravo. To dobre auto, w dobrej cenie, a teraz jeszcze lepszej, bo w Fiacie mają niezłe upusty. Za około 120-konnego diesla dasz 60 tysięcy, to za te pozostałe 20 tysięcy dokupisz sobie wyposażenia jakiego będziesz chciał! Auto jest bardzo ładne, we wnętrzu dobre materiały. Nie jeździłem tym autem, ale mam opinie od znajomych, że jest naprawdę dobry.. tylko "szkoda, że to >>Fiat<<" ;) Gdybym miał inny znaczek na maskę to pewnie częściej i lepiej by się o tym aucie mówiło.
skóra
Początkujący

Miejscowość: Poznań

24 Gru 2009, 09:38

Za 80tys to już lepiej Octavię kupić niż Fiata.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

24 Gru 2009, 11:57

Myślałem nad KIA CEED ale jakos sie rozmyslilem,szukam kombi.DZIĘKI ZA WSZYSTKIE RADY ZASTANAWIAM SIE POZDRAWIAM.
Kowalsky
Łukaszek
Początkujący

Miejscowość: Hajnówka

24 Gru 2009, 12:18

nie popełniaj błędu wielu ludzi ..... to przeciez beznadziejne....

spojrz jakie auto mozesz mieć....

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

masakra....

a ludzie ci proponuja Fiata bravo lub octavie.....

przemysl to jeszcze raz ;]
Fiat Bravo 1,9 JTD 2000r
Opel Astra F Gsi 2,0 16v 1994r
Opel Astra F 1,6 16V 1995r
hemp
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczytno