Mam dylemat mondeo mk3 ,badz mercedes w203??

10 Sie 2013, 15:41

Witam. Mam pytanie i mam na dzieje ze ktos mi na nie odpowie. :( Chcem kupic auto i do wyboru mam tylko dwie marki . Ford mondeo mk3 2.0benz 145km 2006r ,badz emrcedes benz w203 2,0 kompresor 2004r. moze ktos sie wypowiedziec na ten temat.??
bartoszd89
Nowicjusz

Auto: mercedes

10 Sie 2013, 19:31

Mercedes 2004 r po lifting radzę, ładniejsze wnętrze i lepsza blacharka choć nadal na nadkolach gnije , silnik 2.0 Kompresor bez awaryjny i mocny ciągnie od dołu do góry ale paliwożerny ok 15l przy spokojnej jeździe...Ford nie lepszy silniki w miarę ok, ale blacharka tak samo kiepska i bardziej awaryjny od merola...
Didek
Nowicjusz

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: BMW 3
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

10 Sie 2013, 20:38

Didek napisał(a):Ford nie lepszy silniki w miarę ok, ale blacharka tak samo kiepska i bardziej awaryjny od merola...
Silniki nie są w miarę,tylko są dobre, jeśli chodzi o benzyny. Co do rdzy to się zgodzę, ale po liftingu trochę poprawili zabezpieczenie antykorozyjne. Dlaczego niby bardziej awaryjny od Merola? Zależy jak był użytkowany.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

11 Sie 2013, 11:29

Znajomy zjadl zeby na fordzie i nadal kupuje takie autko tyle ze zmienia go rocznikowo .Chodiz mi o mondeo. Ogolnie nie wiem jaka decyzje podjac jeden i drugi mi sie podoba. Wiem ze kupujac nowszy model na pewno bedzie mnie ogolne utrzymanie wiecej kosztowalo niz utrzymanie w124. Mam sentyment do tego auta ale za bardzo korozja go łapie i jakos nei chcem w koszta isc dalej. A silnik 1.8 benz kompreesor ????moze podpowie mi ktos cos na ten temat??
bartoszd89
Nowicjusz

Auto: mercedes
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Toyota silniki 3S-GE / GTE
    Cztery cylindry w układzie rzędowym. Pojemność: 2 litry. Zalety: dostępność, dobry potencjał do tuningu, duży dostęp do części zamiennych. Klasyczne jednostki 3S-GE / GTE powstały zgodnie z tradycyjnym podejściem do sztuki ...