Seat Ibiza czy Renault Clio?

11 Sie 2013, 11:20

Witam ! W niedalekiej przyszłości mam zamiar kupić samochód. Kwota jaką chce przeznaczyć to 40 tys - 45 tys. Chcę auto z salonu, którym będę jeździł do pracy pokonując rocznie ok 30 000km. Nie szukam auta do szpanu tylko codziennej jazdy. Ma być wygodne, zwrotne i przede wszystkim oszczędne. Zastanawiam się nad 2 modelami takimi jak Seat Ibiza IV lub Renault Clio IV. W tej cenie w grę wchodzi podstawowe wyposażenie samochodu. Za Ibizą przemawia do mnie przede wszystkim wewnętrzny design, moc ( 1.4 MPi, 85kM), natomiast Clio jest wg mnie zdecydowanie ładniejsze zewnętrzne, ma lepsze wyposażenie podstawowe i to chyba tyle z plusów. Jest słabsze ( 1.2 , 75kM). Nie wiem jak ze spalaniem tych obydwu samochodów. Ktoś użytkuje któryś z tych modeli? Jakieś za, przeciw? Czekam na wasze opinie i rady. Pozdrawiam ;) :)
ewq123
Obserwowany

Auto: golf 4

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...