REKLAMA
Witam. Niedawno odebrałem prawko. Mam ok 8tys zł i nie wiem na jakie auto się zdecydować. Jak wiecie do wyboru jest spoko aut. Na początku zastanawiałem sie nad Golfem 3 lecz jest o nim teraz troche głupia opinia że wożą się nimi kolesie z wiosek na dyskteki, no i wogóle ze czesto sa zaniedbane, ciezko trafic na dobry egzemplarz bo głownie młodzi kupuja te samochody. Opel astra ogólnie ok ale nie wiem czy ta stylistyka mi odpowiada Corsa ok tylko silnik max 1,4 w sumie jak na poczatek nie jest zle, ale zamierzam jezdzic autkiem ok 5 lat wiec potem moze się okazac troche za słabe. Honda Civic słyszałem ze super autka no ale ze to japonskie no to czesci drogie. Zastanawiałem się nawet nad Golfem 2 kupic takiego za ok 4-5tys kupić jakies fajne gwintowane zawieszenie ładne felgi i ładnie by sie prezentował. no bo tymi co pisałem wczesniej to raczej seriami bym jezdził Dopiero potem jak bym cos dozbierał to pewnie bym cos z nimi robil... (czyt. zawieszenie, felgi, itd) BWM E-36 tez chodziło mi po głowie ale ze tylny naped to troche sie boje... Deszczyk + troche wiecej gazu w zakrecie i lezymy w rowie z tego co słyszałem. Jakos bardziej jestem przekonany do przednionapędówek.
Wiecie jak to młodzi lubia czasem wyskoczyc gdzies ze znajomymi wiec wolałbym autko 4/5 drzwi bo bardziej praktyczniejsze... Silnik powyzej 1,4 ale nie większy niz 1,9 bo OC by mnie zerzarło, no i raczej benzyna bo dieslem nie potrafie jezdzic. Nigdy nie miałem do czynienia z dieslami wiec sie nie rwie tak do nich. Ale słyszałem ze fajnie sie rozwijaja z nizszych obrotów, wiec to zas było by fajne. Ale podobno nie mozna ich za bardzo szarszowac gdy sa zimne. Nie wiem.
Moja prosba do Was jest taka czy doradzilibyscie mi jakie auto wybrac. Z gory bardzo dziekuje i przepraszam za błędy.