Mam problem proszę o POMOC!!!

30 Lis 2008, 15:08

Witam... Mam problem... chce kupic Toyote Avensis i mam na oku 2... 1 ma 190tys przejechane krajowy bez wypadkowy rocznik 2003 a 2 autko jest z roku 2004 ale ma odziwo tylko 57tys przejechane tez krajowe tylko ze co sie po dlozszej rozmowie okazalo bylo "klepane" na drzwiach no i potem sie dowiedzialem ze tyl tez byl "klepany"... co mam robic? cena ta sama... chcial bym troche tym autkiem pojezdzic... wszyscy mówią ze do 400tys mozna smialo jezdzic wiec luz ale niewiem...

BARDZO PROSZE O POMOC :!:
zabol09
Nowicjusz

30 Lis 2008, 15:26

Hm...nom wiadomo po wypadkowe autko to zawsze się coś tam będzie rozchodzić. No ale porównania przebiegu są spore.
A to jest benz. czy Diesiel, jak benz. to bierz z tym mniejszym przebiegiem, nie patrz pod kątem wypadkowym. A jeśli jest to diesel to radzę wziąć ten ze 190 tys. do 250 / 300 tys. km powinieneś nim zrobić .

Pozdrawiam
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

30 Lis 2008, 15:53

to jak... mam nie patrzec ze byl klepany jak juz wiem ze wszystko bedzie sie rozchodzic tak? ma to jakis sens?
zabol09
Nowicjusz

30 Lis 2008, 18:42

No to bierz tego starego , przejechanego i zamulonego .
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

30 Lis 2008, 23:39

Poszukaj cos innego. Kupic samochód to nie sztuka. Kópic dobry samochód to dopiero sztuka.

Nie sa to male pieniadze wiec radze przemyslec decyzje. Mysle ze warto sie wstrzymac i poszukac cos co nie bedzie budzilo watpliwosci i strachu przed wydaniem pieniedzy.

Moze warto bardziej przyjrzec sie temu bitemu. Wszystko zalezy w jakim stopniu byly to uszkodzenia.

Pozdrawiam i życze udanego wyboru.
VW Bora 2003r 1,9TDI PRawo Jazdy kat.: B,C
voltman
Nowicjusz

Miejscowość: Jelcz-Laskowice

01 Gru 2008, 17:12

Akurat w tym z panem powyżej zgadzam się w 100% .
Hm...no warto dokładnie się przyjrzeć bo w końcu drzwi to nie taki duży problem. Tył - hm...trochę ważniejszy. Niech poprostu pan zapyta co się stało, bo jeśli to było lekki uderzenie np. wywołane przez cofanie to nie budzi to wątpliwości.
Ale bardziej polecam ten z mniejszym przebiegiem w/w.
Tamten 190tys. zostaw go na rezerwę to jednak nie jest tak mało prebiegu no i za tą kase.

Pozdrawiam . Brian.
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Odśnieżarka? Zachowaj bezpieczny odstęp!
    Niskie temperatury i opady śniegu powodują, że na ulicach często pojawiają się odśnieżarki i posypywarki. Chociaż nie są pojazdami uprzywilejowanymi, zachowanie pewnych środków ostrożności przez innych uczestników ...