Witam Was wszystkich na forum
![Very Happy :D]()
Przyszedł ten czas kiedy wreszcie trzeba zmienić auto...
Do tej pory jeździłem przez 9 lat Fiatem Siena 1.2, nigdy mnie nie zawiódł. Ale co tu dużo mówić, silnik w trasie zostawia wiele do życzenia, zwłaszcza jeżeli chodzi o moc i elastyczność. Poza tym to auto dla 4-osobowej rodziny stało się zbyt małe... może jeszcze jako tako gdy dzieci były mniejsze to było ok. No ale do rzeczy
Jestem zainteresowany 3-letnim lub nowszym autem klasy średniej z przebiegiem maksymalnie do 30-40k mil. Jestem zainteresowany kilkoma modelami ale mam już kompletny mętlik w głowie. W dodatku nie jestem dobrze rozeznany jak się kształtują ceny serwisu w UK, podjrzewam że te ceny są dosyć wyrównane. Dobrze byłoby gdyby auto miało silnik diesla lecz nie jest to jakiś niezbędny czynnik.
-Vauxhall Vectra SRi (jak na razie faworyt, dobry stosunek ceny do oferowanego wyposażenia)
-Mazda 6 (wnętrze przypadło mi do gustu ale wydaje mi się, że auto ma bardziej aspiracje sportowe)
-Fiat Croma (mimo, że to Croma to obawiam się, żę to auto u tak cierpi na typowe dolegliwości dla Fiata, a jakość wykonania odbiega od jego innych konkurentów)
-Renault Laguna (ceny bardzo atrakcyjne lecz mam wrażenie, że to nieco damskie autko
![Wink :wink:]()
i wygląda)
Audi A4 i VW Passat rozpatrywałem, lecz jednak nie zdecyduję się, a Passat sprawia wrażenie ubogiego samochodu wewnątrz, mówie o tym nowym modelu i są drogie w porównaniu do innych aut klasy średniej
Volvo, Saab. Nie jestem zwolennikiem szwedkich aut, a S40 jest po prostu za małe. Saab 9-3... hmmm, jak z serwisem i awaryjnością
Jakie macie opinie o tych autach ? Komfort jazdy ? Awaryjność ? Wyposażenie ? Przestrzeń ?