Mam problem z alarmem

22 Lis 2008, 17:00

witam

mam problem prawdopodobnie z źle zamontowanym alarmem w seacie ibiza, choć nie wiem czy to aby na pewno sprawa alarmu
kupiłem 3 letniego seata i po jakis 3 miesiąsach zamontowałem alarm- po tygodniu rozładował mi sie akumulator, kupiłem nowy który po 2 miesiąsach znowu mi sie rozładował. Auto jest bardzo mało jeżdzone - co drugi weekend. Czy powodem mojego problemu może być źle zamontowany alarm, czy to jest może normalne ze alarm pobiera tyle prądu z akumulatora?

z góry dzieki za odpowiedź
Jarekkkk
Nowicjusz

• 22 Lis 2008, 17:23

oczywiście, że alarm może być przyczyną ale przyczyną może też być źle zamontowane radio, lub eksploatacja auta na krótkich odcinkach do 3 km.
    karlone
    Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Night Power GP 2012 - Łomża
      Trzecia runda Night Power GP 2012 odbyła się w Łomży 18 sierpnia. Na ulicach miasta można było zobaczyć rzadko spotykane samochody, a ulica Spokojna zmieniła się w strefę streetracingu. Na NIGHT POWER Grand Prix w Łomży chyba ...
      Następca Lexusa LFA całkiem możliwy
      Lexus LFA, supersamochód wyprodukowany jedynie w 500 egzemplarzach, na zawsze odmienił wizerunek japońskiej marki premium, przybliżając ją miłośnikom ostrej jazdy, a jego zdeklarowanym fanem jest nawet znany z cynicznego ...