POMOCY Vectra 02 1.8 sxi nie wchodzi na obroty

21 Lis 2008, 17:12

witam wszystkich mam vectre z 02 1.8 sxi zaraz po odpale chodzi ok tak do 3 tys powyzej jakby lapal zaduzo powietrza i go dusi czuc jak spada moc podlaczalem scanery i pokazuja o2 sensor nie znam nazwy bo to wszystko w anglii ale z tego co wiem to lambda wiem ze sa dwie w tym modelu czytalem na angielskich forach ze trzeba je wyjac i przeczyscic ale nie chce nic robic poki nie jestem pewien POMOCY PROSZE Z GORY DZIEKUJE
koziolcar
Nowicjusz

• 21 Lis 2008, 18:37

masz prawdopodobnie zatkany katalizator i dlatego sie dusi
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy

21 Lis 2008, 20:02

o2 sensor,to chodzi jak piszesz o sondę lambda.Najlepszym wyjściem jest sprawdzenie ich.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

22 Lis 2008, 20:27

jest jakis sposob na wyczyszczenie kat auto ma 130tys moze jest zuzyty i co z sanda jak ja sprawdzic i ktora dzieki
    koziolcar
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik RB26DETT - Nissan
      Konstrukcją zbliżoną do słynnego silnika 2JZ Toyoty jest motor RB26DETT Nissana. To również rzędowa szóstka z aluminiową głowicą i żeliwnym blokiem wyposażona w dwie turbosprężarki. Silnik Nissana miał co prawda ...
      Piesi po zmierzchu obowiązkowo z odblaskami
      Pieszy który będzie się poruszał po zmierzchu po drodze poza terenem zabudowanym, będzie miał obowiązek noszenia elementów odblaskowych tak zakłada nowelizacja Prawa o ruchu drogowym, która została podpisana ...