Witam, mój problem polega na tym że nie idzie odpowietrzyć hamulców wcześniejsza pompka biła w zbiorniczek z płynem, kupiłem nową pompkę i teraz jest problem tego rodzaju że raz-dwa razy nacisnę pedałem i twardy jest a płyn nie wychodzi ... może jest zapowietrzona pompa ABS ? Chyba że ja coś źle robię ... próbowałem przy włączonym silniku i to samo jest .. tylne hamulce są zaślepione.
Rozumiem że odpowietrzasz w dwie osoby, tzn jedna pompuje pedałem, wciskając do oporu trzy krotnie, druga otwiera odpowietrznik przy zacisku. Następnie zamyka odpowietrznik zanim osoba pompująca puści pedał.
Odpowietrzamy zawsze zaczynając od koła najbliżej pompy, kończąc na kole najdalej od pompy.
Wykręć przewód hamulcowy z koła i wciśnij hamulec - powinien lecieć z niego płyn. Jak nie leci, to wykręć ten przewód z pompy i zrób tak samo. Będzie wiadomo co jest przyczyną - czy odpowietrznik, czy przewód czy pompa.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
Które samochody elektryczne i hybrydowe można sprzedać korzystnie? Samochody hybrydowe i elektryczne segmentów A i B to dla wielu kierowców idealne rozwiązanie do miasta. Oferta zelektryfikowanych aut miejskich staje się coraz bogatsza, a ich ceny bardziej akceptowalne. Rozważając ...
[VAN-C] Xsara Picasso 1,6 / C-Max I 1,8 / Zafira B 1,9 / Scenic II 1,9 Podstawowe kryteria zestawienia: - kompaktowy minivan - silnik diesla o mocy ok. 120KM - manualna skrzynia biegów - modele z okolic 2005r. Wytypowane modele do zestawienia: - Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi - 109KM - ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.