Mam problem ze sprzedaza motoru

20 Lip 2010, 10:29

witam jestem tu nowy wiec nie wiem czy w dobrym dziale to pisze jak nie to przepraszam i prosze o przeniesienie tematu. chce sprzedac cz175 tylko mam taki problem ze jak ja kupilem to jeszcze jej nie zarejestrowalem i w dokumentach jest jeszcze na starego wlasciciela. moge ja sprzedac?? na kogo mam napisac umowe?? dodam ze on zaniusl ta nasza umowe do WK
mazda18
Nowicjusz

Miejscowość: Opoczno

20 Lip 2010, 15:23

mazda18 napisał(a):chce sprzedac cz175 tylko mam taki problem ze jak ja kupilem to jeszcze jej nie zarejestrowalem

Ja nie widzę w tym zadnego problemu...Napisz ile wstawileś cenę kupna na umowie... :?:
Jezeli było mniej nia 1.000.- to nie musiales odwiedzac US,jezeli więcej to musiałeś to zrobic w terminie 14 dni od chwili zkupu...
mazda18 napisał(a):i w dokumentach jest jeszcze na starego wlasciciela. moge ja sprzedac?? na kogo mam napisac umowe??

Oczywiscie jezeli z US jest wszystko OK to jako sprzedajacy jestes TY + orginał umowy z pierwszym wlascicielem z DR.. :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

23 Lip 2010, 08:28

cena nie przekroczyla 1000zl. czyli normalnie i legalnie moge ja sprzedac??
mazda18
Nowicjusz

Miejscowość: Opoczno

23 Lip 2010, 08:32

Zawsze możesz legalnie sprzedać.
W tym przypadku musisz spisać umowę z tym co od Ciebie kupuje i mu wypożyczyć oryginał umowy na której Ty kupiłeś motor. Po rejestracji ten co od Ciebie kupuje musi Ci oddać Twoją umowę.

Tu możesz sobie pobrać umowę kupna sprzedaży koszt SMS: 3,66 zł
[link wygasł]

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
Ostatnio edytowany przez DariuszSawicki, 25 Lip 2010, 12:48, edytowano w sumie 1 raz
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Powrót do przyszłości - Audi museum mobile
    Trzynaście pojazdów studyjnych i prototypów oraz trzy motocykle wyznaczające historię AUDI AG, znalazło się na nowej wystawie w Audi museum mobile w Ingolstadt. Zgodnie z tytułem wystawy "Powrót do przyszłości", ...