Mandat za nie włączenie lewego kierunkowskazu

13 Lis 2023, 12:56

Witam podpowie ktoś czy na tak oznaczonym skrzyżowaniu wybierając drogę na wprost (podporządkowana) mam wlaczyć lewy kierunkowskaz.Dodam że droga na wprost w rzeczywistości idzie po łuku w lewą stronę,ja tego nie wiedziałem jechałem nocą i sugerowałem się znakiem.
mariusz121
Nowicjusz

13 Lis 2023, 13:14

Patrząc na znak jadąc w prawdo z pierwszeństwem włączasz kierunkowskaz ale jak już chcesz pojechać prosto (w drogę podporządkowaną) to bez kierunku.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

13 Lis 2023, 13:24

Też tak uważam i myślę odwołać się .
mariusz121
Nowicjusz

13 Lis 2023, 14:15

Jeżeli droga idzie w lewą stronę to powinien być inny znak z drogą dolotową z lewej strony. Zawsze możesz powołać się na znak. Nie wiem jak wygląda w rzeczywistości to skrzyżowanie.
Rokiko
Forumowicz VIP

13 Lis 2023, 14:45

Droga odchodzi na lewo,ale chyba racja jest po mojej stronie bo milicja wciskała mi kit że na znaku podporządkowana jest po skosie a jak mówiłem że mandatu nie przyjmuję to zaczeli iść w stronę zatrzymania dowodu za braki w oświetleniu (mogłem próbować usuwać w trakcie kontroli)
mariusz121
Nowicjusz

13 Lis 2023, 14:54

mariusz121 napisał(a):zaczeli iść w stronę zatrzymania dowodu za braki w oświetleniu (mogłem próbować usuwać w trakcie kontroli)
Ewidentnie chcieli się do czegoś przyczepić :wink: czasem tak się zdarza.
Rokiko
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wszystkie SUV-y Lexusa: nie tylko hybrydy
    Lexus to jedyna marka w segmencie premium oferująca aż pięć modeli SUV-ów, dostosowanych do potrzeb każdego użytkownika - w tym aż cztery z oszczędnym napędem hybrydowym. Najnowszym i najmniejszym w tej gamie jest ...
    Volkswagen up! - samochód do miasta
    Około 12 proc. rynku należy w tym roku do Volkswagena up!. Od stycznia do kwietnia 2019 zarejestrowano 682 egzemplarze. To najmniejszy samochód osobowy niemieckiego koncernu. Powstaje od 2011 roku w Bratysławie, wraz ...