Map sensor - przegryzione przewody

14 Maj 2024, 09:12

Witam. Mysz przegryzła mi wszystkie 3 przewody od map sensora, pytanie czy będzie konieczna kalibracja tego czujnika?
Zamierzam polutować przewody przy piątku jednak nie wiem czy będę mógł podpiąć wtyczkę bez problemu i auto będzie śmigać. Dodam że autem przejechałem jakieś 50km na rozłączonym sensorze. Auto to Honda Civic 8
paciumek
Nowicjusz

Zdjęcia: 0

14 Maj 2024, 09:31

Nic nie trzeba kalibrować
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

16 Maj 2024, 09:33

Najlepiej polutować i założyć na każdy z przewodów osobna koszulkę termokurczliwą lub masz takie gotowe koszulki z cyną w środku i wtedy wystarczy połączyć przewody nasunąć ją odpowiednio i użyć opalarki (ciekawe rozwiązanie).
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

16 Maj 2024, 11:27

Rokiko napisał(a):masz takie gotowe koszulki z cyną w środku i wtedy wystarczy połączyć przewody nasunąć ją odpowiednio i użyć opalarki (ciekawe rozwiązanie).
używam na codzień, super sprawa, ważne żeby używać opalarki a nie np zapalniczki bo zapalniczką przetapia się izolacja
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept serii 4 Coupé 2012
    BMW Concept serii 4 Coupé niesie dodatkowe pokłady sportowego i ekskluzywnego charakteru, przez co wyraźnie odróżnia się od modeli serii 3. Dynamiczny pas przedni konceptu tworzą ostre kontury i złożone powierzchnie. ...