Maserati Quattroporte 2014-2016

13 Gru 2017, 20:38

Dzień dobry.

Zastanawiam sie nad zakupem Quattroporte. Interesuje mnie rocznik 2014-2016. I tutaj moje pytanie ....

Czy jest jakakolwiek róznica w wyglądzie w tym modelu w tych co wyszły w 2013-2016 ? Przyglądam się przyglądam i nie widzę na prawdę żadnej różnicy. a może jakies różnice w skrzyni biegów czy coś ?

Np. już modle 2017 ma szerszy kosz z przodu samochodu i chyba jest ładnieszjy od tego z 2016 roku.... ale czy jest jaka kolwiek róznica w modelu 2014-2016 ?

Mam jeszcze pytanie o dzwiek i spalanie.

Generalnie nie kupuje tego samochodu dla szpanu. Kupuje go bo jest niepozorny i nie wygląda na 400km. Troche mnie przeraża gdy słyszę że jest głosny i że Włosi to potrafia .... nie chce byc motorem w mieśie -- bo straszliwie ich nie znosze a jak przejedzie jakis kołomnie motor. to jestem za wystawianiem madatów za każdy motor jakie dojrzę.

Ostatnia sprawa - ile taki samochod pali w miescie ? Nie chodzi mi o cenę moge tankować nawet 2x w tygodniu - bardziej mi chodzi o ochorne srodowiska. Ile to pali w miescie przy jezdzie po Warszawie czyli średnio 80km ?

tylko mi nie polecajcie cichej Tesli bo jestem zbyt leniwy żeby codzinnie ładowac auto i zbyt byłbym ograniczony na dłuższe wypady - pomijając ilosc staji w Polsce do tankowania elektrycznych ...

Dziekuję za pomoc.... (Jest jakaś róznica w wyglądzie ? )
Myszek
Obserwowany

Auto: Auto

13 Gru 2017, 22:02

Myszek napisał(a):bardziej mi chodzi o ochorne srodowiska.

:lol: :lol: :lol: Dobre, naprawdę dobre :lol: :lol: :lol:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ken Block zachwycony Audi RS Q e-tron
    Amerykański mistrz driftu Ken Block, z Mattiasem Ekströmem jako instruktorem na fotelu drugiego kierowcy, przetestował Audi RS Q e-tron z numerem startowym 224, jeżdżąc po śniegu i lodzie. Występ podczas GP Ice Race ...