Maska przy Porsche

29 Sie 2017, 17:44

Miałem przykry wypadek i jakoś odskoczyła maska, jest to system ochrony pieszych, spokojnie w wypadku nie brali udziału piesi, ale też przykry wypadek bo brał piesek.
Wracając do maski, jak ją zamknąć, bo jakoś nie mogę, trzeba zrobić coś specjalnego, czy po prostu się zepsuła?
matizzuu
Obserwowany

Prawo jazdy: 21 11 1994
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Ford Fiesta
  • 29 Sie 2017, 20:03

Jeżeli jest wygięta to poprostu zamknięcie nie pasuje na zamek i dlatego się nie zamyka. Jak by sie udalo to trzeba to wyregulowac
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

29 Sie 2017, 20:37

Nie wygięta nie jest, po prostu wyskoczyła z tych zawiasów, i nie wiem czy tak ma działać ten system, i mogę to jakoś szybko wstawić, tylko nie wiem jak, czy te zawiasy się zepsuły i dlatego nie mogę zamknąć.
    matizzuu
    Obserwowany

Prawo jazdy: 21 11 1994
    Przebieg/rok: 20tys. km
    Auto: Ford Fiesta

29 Sie 2017, 20:52

Więc coś innego się zgięło skoro po uderzeniu sie nie zamyka. Zamki ogólnie się nie psują.
    Ps. Nastepnym razem pisz dokładnie o jakie auto Ci chodzi. Marka model rok
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

05 Wrz 2017, 10:53

Dokładnie pisz tak jak wspomniał [email widoczny po zalogowaniu] Wracając do tematu jeżeli zadziałał system ochrony pieszych i maska została wysadzona do góry to za to odpowiadają pirotechnicznie elementy sprężynujące (podobne montowane w napinaczach pasów) które powodują wysadzenie maski w górę na odpowiednią wysokość od strony szyby (zazwyczaj około 5cm). Po uruchomieniu się tego mechanizmu ustawienie maski silnika w pierwotnym położeniu można zlecić w specjalistycznym warsztacie/serwisie i nie powinno być z tym problemów. Jednak wymaga to wymiany nastawników które są odpowiedzialne za uniesienie maski podczas gdy system został aktywowany i maska się podniosła.

Możesz wrzucić zdjęcia maski i zawiasów zobaczymy jak to wygląda.
    Kacper
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
    Miejscowość: Warszawa - okolice
    Prawo jazdy: 14 09 1997
    Auto: Volvo S40
    Silnik: 2.0 140KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 1999
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
      Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
      Tuningowany Lexus LC 500 na SEMA Show w Las Vegas
      Wyścigowa wersja Lexusa LC 500 powstała na bazie prototypu. Auto zadebiutowało wczoraj na targach Specialty Equipment Market Association w Las Vegas. Ma nadwozie o zoptymalizowanej aerodynamice, sportowe zawieszenie, hamulce, ...